Peste 20 de oameni au votat de mai multe ori in judetul Hunedoara la Referendum. Asta sustin acum reprezentantii partidelor politice, care considera ca totul este posibil si ca apar deja persoane care au votat de cel putin doua ori.

La referendum au fost oameni din Hunedoara care au ales sa voteze in mai multe locuri. In 29 iulie, in judetul Hunedoara, la cele 526 de sectii au votat pe listele suplimentare peste 8.400 de persoane. Exista suspiciuni ca unii ar fi votat de mai multe ori.

Presedintele PD-L Hunedoara, Dorin Gligor ii acuza pe cei din USL ca si la nivelul judetului Hunedoara, cu ocazia referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, au facut o serie de ilegalitati, iar mai multe persoane au votat pe liste speciale.

„La o examinare sumara apar persoane care au votat in mai multe locuri, dar centralizarea se face la nivelul central al partidului. Totul se inscrie in stilul USL, unde nu are loc si legea. Nu stiu cata vina au acei oameni si cat cei care i-au indemnat sa o faca”, declara Dorin Gligor, presedintele PD-L Hunedoara.

Partidele politice au cerut copii dupa listele din sectiile de vot si au si primit, asa incat concluziile pot fi trase in consecinta.

Si in ce priveste “mortii fictivi” ca in cazul celor 40.000 gasiti in  “judetul lui Ponta”, Gorj, presedintele PD-L Hunedoara este de parere ca, “Ponta se pricepe foarte bine la morti si el stie cel mai bine cati sunt In fiecare judet”. “Trebuie sa existe un premier si pentru morti…”, a conchis Dorin Gligor.

„Listele electorale permanente, cat si cele suplimentare, pe care au votat alti oameni, decat cei cu domiciliul in Petrosani au fost introduse

Intr-un dosar de catre presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare. Apoi au fost predate, Impreuna cu un alt dosar ce continea procesul verbal centralizator al voturilor, la Biroul Electoral de Circumscriptie nr 22 Hunedoara. De asemenea, copii dupa listele electorale si-au procurat partidele care au cerut in scris acest lucru, de la fiecare sectie de votare. Anumite partide au si facut copii dupa listele suplimentare”, a declarat Adrian Negoe, secretar primaria Petrosani.

Potrivit datelor centralizate de partidele politice din judet, unii alegatori care au votat pe listele suplimentare au pus stampila de mai multe ori. Cei mai multi turisti electorali s-au inregistrat in orasele Hunedoara, Orastie si Calan.

 Diana MITRACHE