Au trecut 10 ani de când, pe locul în care acum este sediul administrativ din municipiul Vulcan, era doar o groapã. Gheorghe Ile, primarul de acum al localitãtii, îsi aminteste cã atunci abia preluase mandatul si primul sãu gând a fost sã mute totul într-o clãdire nouã.
Cea în care functionau era veche, uzatã si total nefunctionalã. Iar acum, cea mai modernã si nouã primãrie din Valea Jiului a împlinit un deceniu. Gheorghe Ile îsi aminteste exact cum au pornit lucrãrile si cum le verifica periodic, dornic sã mute totul sub acelasi acoperis, organizat, asa cum este el, ca si ceasurile si pendulele ce umplu biroul sãu si sunã la ore fixe.
„Am spus, în 2004, cã într-un mandat trebuie sã ridicãm aceastã primãrie din fondurile proprii, din bugetul local. Nu ne-a sprijinit nimeni si am insistat foarte mult ca totul sã decurgã normal. La douã zile fãceam controale la cei care fãceau lucrãrile si observatiile permanente le trimiteam chiar si în scris. Asa am reusit, pe 24 ianuarie, în 2008, sã ne mutãm aici si atunci am fãcut inaugurarea acestei clãdiri”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Primãria se muta atunci  dintr-un cãmin de nefamilisti, care gãzduia si politia si administratia localã, iar acum totul este organizat pe nivele si pe servicii.
„La parter sunt taxe si impozite, unde toatã lumea poate intra, inclusiv accesul persoanelor cu dizabilitãti fiind permis. La etajul I este cabinetul primarului si sala Consiliului local, dar si serviciile sociale, SMURD–ul, partea economicã si juridicul. La etajul II am organizat partea tehnicã, unde avem si sãlile mai mari, ca  sã desfãsurãm inclusiv hãrti si unde încap mai multi oameni  în jurul unei mese, la discutiile tehnice”, a prezentat, pe scurt, componenta pe nivele, a primãriei, Gheorghe Ile.
Când a gândit constructia, una cu lucarnã si turn cu ceas, primarul spune cã s-a inspirat din Europa, iar constructia în sine i-a costat pe locuitorii orasului nu mai putin de 160 de milioane de lei.
„Am fãcut mai multe vizite, înainte de a finaliza aceastã constructie în: Polonia, Ungaria, Austria si am luat de peste tot idei care ni se potriveau nouã si am tinut cont cã serviciile sã fie la îndemâna cetãtenilor”, a conchis primarul.
Acum, potrivit unei hotãrâri a Consiliului Local al municipiului Vulcan, clãdirea, la 10 ani de la darea în folosintã, trebuie extinsã. Va fi anexatã o nouã constructie, ce va gãzdui arhiva, pentru cã spatiul destinat acestei activitãti este unul impropriu, iar pentru asta vor fi din nou alocati bani din buget.
Diana Mitrache