Magistratii Curtii de Apel i-au îngãduit apãrãtorului hateganului condamnat pentru uciderea a douã surori sã vadã înregistrarea din timpul audierii suspectului. Bãrbatul a fost condamnat de instanta de fond la 24 de ani de închisoare.
Ovidiu Dãnut Drîngã a atacat pedeapsa dictatã de Tribunalul Hunedoara în cazul de omor calificat, astfel cã dosarul a ajuns pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia. Au trecut deja mai multe termene si s-a cerut si o expertizã psihologicã. La ultima înfãtisare, instanta a admis cererea avocatului individului de a se da un nou termen, care sã-i permitã sã vizualizeze înregistrarea audierii inculpatului din cursul urmãririi penale.
Dubla crimã comisã de Ovidiu Dãnut Drîngã a îngrozit Tara Hategului. Individul a intrat în toiul noptii peste douã bãtrâne tintuite la pat si le-a bãtut cu sãlbãticie. Procurorii au stabilit cã a tãbãrât pe femei cu pumnii si picioarele pânã când nu au mai rãsuflat, ca mai apoi sã le fure economiile, adicã 10.000 lei. Cu banii avea sã-i cumpere cadouri concubinei, de ziua ei de nastere, respectiv un inel de logodnã pentru cã intentiona sã se cãsãtoreascã cu ea. Drîngã a fost trimis în judecatã în luna aprilie 2016 si dupã un an de zile de proces, magistratii Tribunalului Hunedoara l-au condamnat la 24 de ani închisoare si 5  ani interzicerea unor drepturi.
Judecãtorii au adãugat un spor de 1 an si 8 luni, urmând ca inculpatul sã execute pedeapsa rezultantã de 25 ani si 8  luni închisoare. Acesta sperã într-o schimbare a sentintei dupã finalizarea procesului de la Curtea de Apel Alba Iulia.
Maximilian Gânju
Foto hunedoaralibera.ro