„Astãzi, a venit momentul sã sun si eu la 112. Este acel moment în care eu, pompierul Adrian Avram, pun mâna pe telefon sã anunt cã, dupã 27 de ani dedicati meseriei de pompier, din care 17 ca si comandant, predau echipamentul colegilor mei mai tineri”.
Asa si-a început discursul, vizibil emotionat, Lt. Col. Adrian Avram, fost comandant al Detasamentului de Pompieri Petrosani. A fost ziua în care a plecat oficial de la unitatea aflatã peste linia feratã, acolo unde a stat mai bine de un sfert de veac si a coordonat toate activitãtile si interventiile ce au avut loc în Valea Jiului.
Comandantul Detasamentului de la Petrosani a fost decorat, în cadrul unei ceremonii, de inspectorul fel al ISU Hunedoara, locotenent colonelul Viorel Demean.
A fost un moment ales de Avram, pentru a iesi la pensie si, cu acest prilej a primit Emblema de merit Rezervist de Onoare clasa a III-a.
„Astãzi am fãcut festivitatea de trecere în rezervã, cu drept de pensie a lt. Col. Avram Adrian, comandant al Detasamentului din Petrosani. Urmeazã o altã etapã în evolutia detasamentului, dar, cu sigurantã, în aceleasi limite de actiune”, a spus Ll. Col. Viorel Demean, insp. sef al ISU Hunedoara, care i-a multumit pentru toatã perioada în care au colaborat si care a fost una extrem de încãrcatã de evenimente.
De la ceremonie nu putea lipsi primarul din Petrosani, care a tinut sã îi multumeascã fostului comandant pentru fiecare moment în care a fost nevoie de interventia pompierilor.
„Îl felicit si îi multumesc pentru toatã activitatea, pentru modul în care a înteles sã colaborãm si sã conducã acest detasament. Sper sã nu treacã de tot la pensie, cã e tânãr. Am aflat cã are 47 de ani, cât am si eu, dar eu încã nu ies la pensie, desi as vrea, dar la noi nu se poate, chiar dacã suntem functionari din acelasi minister”, a spus si  Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Pe o perioadã de 6 luni, Detasamentul de la Petrosani va fi condus de Gheorghe  Voicu (foto), iar

ceremonia de învestire, oficialã, va avea loc vineri la sediul Detasamentului de Pompieri din Petrosani.
Diana Mitrache