Un rânjet sfidãtor pe crucile minerilor morti!

Cinci mineri au murit, în Valea Jiului, în sase luni. Cum trateazã Laurentiu Nistor, presedintele PSD Hunedoara, o situatie dramaticã? Cu un RÂNJET SFIDÃTOR! Si asta, în timp ce lacrimile nu s-au uscat pe obrajii familiilor minerilor decedati în urma accidentelor de muncã din subteranul Vãii Jiului.
Despre minerii decedati în subteranele Vãii Jiului a încercat sã vorbeascã deputatul USR, Cristina Prunã în comisia pentru industrii si servicii, la momentul audierii lui Anton Anton, cel care ocupã, începând de asearã, functia de ministru al Energiei.
“Multumesc frumos pentru atentia pe care o acordati doamnelor. Domnule ministru candidat, o sã reiau subiectul pietei gazelor naturale. Pozitia dvs. în ceea ce priveste interconectarea României la sistemul european de transport al gazelor naturale, mã refer aici la gazoductul BRUA, si reiau si eu aceeasi întrebare: veti sustine forma Ordonantei 64 care a venit de la Senat în Camera Deputatilor, cum vedeti forma acestei ordonante? Ati mentionat cãrbunele si faptul cã productia de huilã trebuie mentinutã, pe de altã parte, starea minelor este foarte precarã si as vrea sã vã întreb ce planuri aveti în acest sens în ceea ce priveste conditiile tehnologice si evitarea accidentelor în minã, stim foarte bine cã-n ultimele trei luni au fost foarte multe decese în rândul oamenilor care lucreazã în minã, a minerilor”, a spus Cristina Prunã în cadrul audierilor.
Iulian Iancu, presedintele Comisiei, s-a atacat.
Acesta a luat-o peste picior pe Cristina Prunã, moment în care Laurentiu Nistor, presedintele PSD Hunedoara, a afisat un rânjet satisfãcut. Satisfãcut, probabil, de replica colegului sãu de partid.
“As vrea sã vã rog, când luãm cuvântul, sã nu folosim termeni atât de gravi si de generali precum ”au fost foarte multe decese în ultimele trei luni în sectorul minier”. Poate ne spuneti câte si unde cã… sau în ce tarã, poate în sectorul minier în general, în lume”, a replicat Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii.
“Cred cã si un deces sau moartea unui miner este foarte gravã”, a replicat Cristina Prunã.
Contrele dintre cei doi au continuat în comisie în care Anton Anton era audiat.
“Unul… sau foarte multe? Le cerem candidatilor sã fie rigurosi si suntem foarte exigenti dar noi spunem ”foarte multe decese în ultimele luni”, a tinut sã completeze presedintele Comisiei, Iulian Iancu (PSD).
“Pentru anul 2017 sunt foarte multe decese, chiar si moartea unuia sau a trei-patru oameni…”, i-a replicat, din nou, deputatul USR, Cristina Prunã.
Cristina Prunã nu este strãinã de situatia mineritului. Deputatul USR chiar a fost în subteranul minei Lupeni, la scurt timp de la producerea accidentului în urma cãruia 3 mineri si-au pierdut viata.
În ultimele sase luni, cinci mineri si-au pierdut viata în subteranele din Valea Jiului. Cinci mineri, domnule Laurentiu Nistor! Cinci din miile cãrora le-ati oferit numai amãgiri. Cinci mineri si-au pierdut viata din cauza incompetentei statului, a promisiunilor neonorate si a cãpusãrii companiilor de stat.  Peste 3 ani când politicienii vor veni sã vã mai cearã votul, amintiti-vã de rânjetul lui Laurentiu Nistor!
Platforma România 100 asteaptã scuzele lui Iulian Iancu
Comunitatea tematicã Energie a Platformei România 100 constatã lipsa totalã de respect si empatie arãtatã de Iulian Iancu, presedintele comisiei pentru Industrii si Servicii, pentru minerii care si-au pierdut viata în subteran si pentru familiile acestora.
“Îi recomandãm domnului Iulian Iancu sã îsi cearã scuze de urgentã familiilor îndoliate ale românilor care au murit în accidente miniere în ultimele luni si sã ia toate mãsurile necesare, în comisia parlamentarã pe care o conduce, ca siguranta minerilor sã fie o prioritate a guvernului si coalitiei PSD-ALDE”, aratã un comunicat de presã al Platformei România 100.
Monika BACIU

4 comentarii la „Un rânjet sfidãtor pe crucile minerilor morti!

 • 30 ianuarie 2018 la 21:55
  Permalink

  Pe Laurentiu Nistor il intereseaza cum se invart bani la Consiliul Judetean Hunedoara prin oameni pusi de el (Bobora si Andronache) la Deva si Hunedoara si ceva firmituri pentru valea jiului care ia votat si incaseaza lunar bani nostri publici . Are acest Nistor un ranjet sfidator pentru valea jiului crezandu-se mare mahar parca bugetul CJH este al lui si trebuie sa-l imparte la oameni lui din Deva si Hunedoara ….

  Răspunde
 • 30 ianuarie 2018 la 22:40
  Permalink

  Laurentiu Nistor ranjeste sfidator si pentru drumurile judetene din Parang si Valea de Pesti !

  Răspunde
 • 30 ianuarie 2018 la 23:05
  Permalink

  Ce sa-i ceri unui tractorist parvenit, un demagog, slugoi pupincurist al lui Dragnea, care si-a umplut „desaga” pe spatele fraierilor, care au votat mereu…..ciuma rosie! Cand va mai veni in Valea Jiului sa cerseasca voturi, ar trebui sa-l alerge minerii cu….topoarele (daca le mai au, pentru ca aprovizionarea in minerit tinde catre……zero)!

  Răspunde
 • 31 ianuarie 2018 la 02:34
  Permalink

  Felicitari Cristina Pruna! Felicitari USR ! Va luptati cu morile de vant caci minerii fara minte vor vota din nou cu hotii de comunisti. Minerii isi merita soarta. In fiecare miner zace un Laurentiu Nistor. Hai, pa!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.