Mãsura vine ca urmare a trecerii contributiilor de la angajator la angajat, iar pentru ca salariatii sã nu aibã veniturile diminuate, s-a identificat o solutie de compromis.
Salariatii vor beneficia de anumite compensatii. Sindicalistii sustin cã nu sunt de acord cu aceste modificãri fiscale, care au repercusiuni grave asupra bugetului Complexului Energetic Hunedoara.
“Acum se semneazã actele aditionale cu compensatiile. Noi nu suntem de acord cu trecerea contributiilor de la angajator la angajat pentru cã vom avea o mare problemã la sucursalele care nu au ajutor de stat în ceea ce priveste plata acestor contributii cãtre stat”,  a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Peste 3 milioane de lei/lunar este valoarea contributiilor pe care Complexul Energetic Hunedoara trebuie sã le achite, în urma trecerii contributiilor sociale de la angajator la angajat. În urmã cu câteva sãptãmâni, Viorel Stancu, directorul general al CEH, declara cã este vorba numai de contributiile salariatilor de la cele douã termocentrale, unitãtile miniere Vulcan si Livezeni si PrestServ. Pentru angajatii de la minele Lupeni si Lonea, contributiile sunt achitate din ajutorul de stat.
Monika BACIU