Oamenii legii încearcã sã dea de urma violatorului care a abuzat o localnicã si apoi a jefuit-o. Individul ar putea fi înarmat si din acest motiv oamenii sunt sfãtuiti sã nu se apropie de el. Procurorii au cerut judecãtorilor emiterea mandatului de arestare în lipsã.
Mai multe filtre ale politistilor au fost instituite în zone diferite din localitate si sunt verificate cu atentie mijloacele de transport care ies din Petrosani, dar si din restul localitãtilor regiunii. O serie de informatii ajunse la anchetatori ar arãta cã individul n-ar fi pãrãsit regiunea. Pe lângã politistii rutieri si cei de la compartimentul de ordine publicã au derulat o serie de actiuni în stradã, iar localnicilor li s-a arãtat fotografia suspectului si au fost sfãtuiti sã anunte la Serviciul 112 orice amãnunt care ar putea duce la prinderea violatorului. Totodatã, procurorii au cerut magistratilor Judecãtoriei Petrosani emiterea mandatului de arestare în lipsã pe numele lui Radu Fonea. Decizia va fi luatã în sedinta de astãzi – miercuri, iar recidivistul va fi dat în urmãrire nationalã si în consemn la frontierã dacã judecãtorii vor aproba solicitarea procurorilor.

Reamintim cã o femeie de 49 de ani, din Petrosani, a fost violatã, suspusã la perversiuni sexuale si apoi jefuitã. Totul s-a întâmplat duminicã, iar suspectul Radu Fonea, recidivist, s-a folosit de un cutit. Ancheta este derulatã sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani. Fonea va fi cercetat pentru viol si tâlhãrie calificatã. Violatorul a mai stat în închisoare din anul 2007 pânã anul trecut, când a fost eliberat conditionat. Executa o pedeapsã de aproape 13 ani tot pentru violarea unei femei din Petrosani.
Maximilian Gânju