Le-au plecat copiii în strãinãtate si acum, pentru cã tot se întâlnesc pe la Clubul Pensionarilor, ori în parcuri, mai multi vârstnici din Petrosani au cerut sã le dea si lor cineva lectii de limba englezã.  Au venit cu totii la primãrie si deja se prefigureazã lectiile la care, când va intra lectorul, cu totii sã se ridice si sã salute în cor „Hello Teacher!”.
Si nu este nicio glumã, pentru cã primarul din Petrosani chiar a gãsit si solutia.
„E o solicitare venitã din partea celor de la Clubul pensionarilor din Petrosani Nord, care doresc sã învete limba englezã. Si atunci am venit în întâmpinarea dorintei lor. Vom avea de douã ori pe sãptãmânã, pe cineva care va veni si gratis, va face ore de englezã cu pensionarii care îsi doresc acest lucru. Solicitarea vine în urma faptului cã dumnealor nu pot sã comunice foarte bine când merg la copii în strãinãtate si au cerut acest lucru”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Din primãrie va veni o angajatã la Clubul Pensionarilor si, cu sigurantã, bãtrânii se vor descurca ceva mai bine în vacantele pe care le vor petrece la copii, în strãinãtate, unde toatã lumea vorbeste limba englezã. În plus, le va fi mai usor si pe aeroporturi, acolo unde toate anunturile sunt în englezã, lucru ce pânã acum îi deruta enorm de mult.
Diana Mitrache