De câte ori v-ati întrebat ce le lipseste copiilor când vin pe lume? Dar celor din Petrosani? La spital, la sectia de neonatologie, au ajuns mai multe dotãri în ultimii ani, gratie campaniei prin care Salvati Copiii le-a venit în ajutor, iar alte donatii au ajuns de la oameni de bine.
La începutul acestei sãptãmâni, mai multi oameni au scos bani din portofel si, dupã ce i-au întrebat pe medici ce le trebuie, au dus saltele si mãsute de înfãsat nou-nãscutii. „Am întrebat conducerea spitalului de Urgentã din Petrosani ce nevoie au, iar la sectia de nou- nãscuti ni s-a spus cã ar avea nevoie de asa ceva. Am cãutat pe net, am pus mânã de la mânã si am cumpãrat 5 mãsute de înfãsat si 5 saltelute pentru pãtuturile micutilor ce vin pe lume la noi”, a spus Mariana Popa, cea care, alãturi de Lavinia Grigoriu si alti câtiva oameni de bine au gândit acest proiect.
Gesturile lor sunt deja consacrate si, roi de câte ori e nevoie, ei fac chetã si sar în ajutor. În aceastã sãptãmânã vor sã ia un copil de la unul dintre liceele din Petrosani si sã plece cu el la cumpãrãturi. Vor sã îl îmbrace si sã îi cumpere rechizite, pentru cã s-au interesat la scoalã si au aflat cã ar avea mare nevoie de asa ceva.
Diana Mitrache