Dispãrut din lumea celor vii în urmã cu mai multi ani, Mihai Viorel Bonea a fost un cunoscut si controversat om de afaceri din Petrosani. În urmã cu trei decenii – decembrie 1987 – el a acordat subsemnatului un interviu legat de un sport, tenisul de câmp, despre care prea putinã lume stie cã era un bun practicant în anii ’60. Iatã-l redat integral:
Vãzându-l pe acest bãrbat în toatã firea, masiv si corpolent, jucând pe terenurile de tenis al Clubului Jiul, m-am gândit cã poate a fi vreun moft al omului avid dupã iesirea din obisnuit. Dar aveam sã mã conving cã lucrurile nu stau chiar asa, cel care „fãcea” un schimb de mingi cu una din talentatele fetite din lotul feminin al Jiului, avea ceva de spus despre jocul cu racheta. Sã-i dãm cuvântul celui care a fãcut în urmã cu mai bine de 20 ani parte dintr-o frumoasã echipã de tenis a Jiului:
„Era în vara anului 1962. Eram în tabãra internationalã de juniori de la Cluj, împreunã cu antrenorul Jiului, Gheorghe Cozbuc si cu prietenul meu Mircea Corpadea de la Mânerul Lupeni. Ni s-a comunicat cã am fost alesi ca reprezentanti ai echipelor noastre pentru finalele campionatului national de juniori. Am plecat dis-de-dimineatã de la hotelul „Siesta” unde locuiam, spre actualul parc Babes – Bolyai”. Acolo s-au efectuat tragerile la sorti (eram 30 de jucãtori pentru primul tur, se juca sistem eliminatoriu. Mi s-a comunicat adversarul:  Ilie Nãstase de la Steaua Bucuresti. Jucam simultan pe 5 terenuri, câte douã ghemuri din trei.
…Câstig primul game pe serviciul meu, la 15, deci destul de usor, la al doilea „patinez” la o minge scurtã si mi se desprinde talpa la unul din tenisi, de unde au început problemele. „Masina” Nãstase se pune în miscare si ceea ce a urmat se sintetizeazã în scorul de 6-1, 3-0 pentru cel ce avea sã fie supercampionul anilor 70. Turneul de la Cluj a fost câstigat de Ilie Nãstase într-o finalã dramaticã cu clujeanul Covaci. Peste ani, mândria mea sã fi fost partener al lui Ilie Nãstase, a fost cu atât mai mare, cu cât el avea sã devinã cel mai mare jucãtor român al tuturor timpurilor! Altfel, nu s-ar fi nãscut acest interviu.

A CONSEMNAT GENU TUTU