Anton Anton, propus pentru functia de ministru al Energiei, a fost avizat luni favorabil în comisiile economice ale Parlamentului, cu 44 de voturi „pentru” si 13 voturi „împotriva”. Acesta vrea o strategie nationalã, însã în parteneriat cu Ministerul Mediului.
„Eu cred cã Energia este unul dintre domeniile cruciale ale economiei. Asta o stiti cu totii. N-avem energie, nu se aprinde becul, nu functioneazã telefoanele, nu functioneazã nimic. Existã suficiente filme apocaliptice pe care le-ati vãzut si în care lipsa de energie ne duce într-o altã societate. Cred cã Ministerul Energiei trebuie sã elaboreze o strategie nationalã cu o viziune clarã si limpede (…) Eu as vrea sã fie gata mâine. Existã un draft de strategie pe care nu vreau sã îl comentez, exista un colectiv care lucreazã la strategie si care o are aproape gata. Strategia de energie fãrã un parteneriat cu Ministerul Mediului nu functioneazã”, a spus Anton Anton la finalul audierilor din comisii.
Anton Anton vine la Ministerul Energiei în locul lui Toma Petcu. Acesta a anuntat, vineri, cã pleacã din fruntea ministerului din cauza unor probleme medicale. Portofoliul de la Energiei este pãstrat de ALDE.
Monika BACIU