Deputaul ALDE, Marius Surgent spune cã Formularul 600 trebuie modificat substantial, urmând ca în perioada imediat urmãtoare sã fie anuntate mãsurile aferente acestei decizii.
De asemenea deputatul ALDE Hunedoara sustine cã în urma analizelor care au fost fãcute în cadrul partidului, formatiunea politicã din care face parte a decis sã nu sustinã acest proiect. „Am avut o discutii pe tema celebrului Formular 600 si am convenit cã acesta trebuie modificat substantial, în asa fel încât  cetãtenii care se confruntã cu dificultãtile legate de completarea formularului si de procedurile aferente  sã nu fie pusi în situatie dificilã. Urmeazã ca, în urmãtoarele zile, Ministerul de Finante sã ia mãsurile necesare pentru a remedia aceastã situatie care a creat pe bunã dreptate nemultumire în rândul cetãtenilor”, spune deputatul Marius  Surgent.
Formularul în cauzã nu se va aplica
Formatiunea ALDE condusã de Cãlin Popescu Tãriceanu se declarã împotriva Declaratiei 600, prin  Ordonanta de Urgentã nr. 79 din 8 noiembrie 2017.
Precizãrile au fost fãcute si de deputatul ALDE Hunedoara, Marius Surgent care considerã cã discutiile pe aceastã temã sunt la aceastã datã fãrã obiect având în vedere faptul cã deocamdatã formularul în cauzã nu se va mai aplicã. „ Discutiile  pe tema Formularului 600 nu- si mai au rostul atâta timp cât aceastã decizie nu va mai fi pusã în aplicare. Formatiunea politicã din care fac parte nu sustine aceastã mãsurã si drept urmare urmeazã ca în perioada imediat urmãtoare acest proiect sã fie reanalizat. Oricum, vreau sã îi informez pe aceastã cale si pe contribuabilii hunedoreni cã ALDE nu este de acord cu Declaratia 600”, a spus deputatul.
Declaratia 600 în dezbatere în cadrul coalitiei PSD-ALDE
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat cã urmãtorul Guvern PSD-ALDE va adopta o ordonantã de urgentã de prorogare a termenului pânã la care  sã poatã fi depusã Declaratia 600.
„Am discutat despre Declaratia 600, am solicitat cã pe 31 ianuarie, în prima sedintã de Guvern, sã se adopte prin ordonantã pentru amânarea termenului de depunere pânã la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat urmãtoare sã meargã pânã la eliminarea Declaratiei 600, cu conditia sã gãseascã solutia pentru ca persoanele fizice care trebuiau sã plãteascã aceste contributii sã rãmânã asigurati în sistemul de asigurãri”, a declarat Liviu Dragnea.  Seful PSD a mai spus cã s-a comunicat foarte prost si cã nu s-a explicat bine pe subiectul Declaratiei 600.