Este  cel mai bun arcas la categoria sa de vârstã si ocupã locul 5 în clasamentul judetului Hunedoara, în topul celor mai buni sportivi ai nostri.
Luminita Boros este cel mai bun arcas, la categoria senioare, al Clubului din Aninoasa si ne-a dezvãluit cât de mult înseamnã pentru un sportiv sã ajungi sã faci performantã la un astfel de nivel. A pornit de la 9 ani, dar a ajuns cea mai bunã din România si trage tare sã reprezinte tara la europenele din Polonia.
„Este o mare reusitã pentru mine, deoarece lupta nu este deloc usoarã, tinând cont cã în tarã sunt peste 50 de cluburi afiliate Federatiei de Tir cu Arcul. Lupta este destul de crâncenã ca sã ajungi locul I pe tarã la tir cu arcul. Acum, însã, mã pregãtesc pentru europene, pentru cã în etapa aceasta  va fi si calificarea pentru Jocurile Europene, unde sper si sunt sigurã cã o sã mã calific”, a spus Luminita Boros, sportivã  la Clubul Arcasilor din Aninoasa.
A mers la clubul arcasilor din Aninoasa încã de când avea 9 ani si spune cã arcurile si  sãgetile de acum o ajutã mult sã facã performantã. Dar asa cum o ajutã pe ea, cu sigurantã, îi ajutã si pe competitorii sãi, iar asta acum când, în acest sport, femeile predominã. Dar stie ce are de fãcut. „Cred cã este necesar putere de concentrare, sigurantã, rãbdare si dacã esti o persoanã agitatã, tirul cu arcul te calmeazã”, a adãugat sportiva. Campioana noastrã îi sfãtuieste pe toti cei care ar vrea sã facã acest sport, sã încerce mãcar o datã. Nu îi costã nimic. Performantele sunt, însã, remarcabile.
„Sunt arcuri pentru fiecare categorie, în functie de vârstã. Nu poti sã îi dai unui copil un arc mai greu, pentru cã acest sport îi solicitã o anumitã parte din corp, iar asta riscã sã îi strâmbe coloana, dar sunt materiale destul de usoare. Se face initiere si la Aninoasa, iar clubul este finantat de primãrie si nu e greu pentru un copil. Chiar în luna ianuarie am fost într-un cantonament la Deva, cu un lot de 16 copii si sunt foarte curiosi sã participe la concursuri, sã se întreacã  si sã se descopere”, a adãugat Luminita.
Luminita Boros pleacã sã reprezinte România, alãturi de sportive din toatã Europa. Miza este legatã de Jocurile Olimpice Europene si, la categoria senioare, trebuie sã îi tinem pumnii concurentei de la noi din Valea Jiului.De altfel, Clubul din Aninoasa a dat cei mai buni sportivi din tarã si nu numai, iar acum ar putea fi doar o reconfirmare a valorilor.
Diana Mitrache