Banii judetului se disputã în instantã / Cotele defalcate împãrtite arbitrar, fãrã a tine cont de realitate

Conducerea social-democratã a Consiliului Judetean Hunedoara nu a tinut cont de propunerile consilierilor liberali în cazul proiectului care viza alocarea unor sume de bani cãtre unitãtile administrativ-teritoriale din judetul Hunedoara.
Liberalii au anuntat încã de joia trecutã cã vor depune un amendament. Degeaba. Propunerea lor nu a fost votatã. Liberalii sunt nemultumiti de faptul cã fondurile alocate din cota de 17,25% din cotele defalcate din impozitul de venit reprezentând fond la dispozitia CJ Hunedoara au fost redirectionate arbitrar.
„Am constatat cã nu respectati un principiu esential, acela cã reprezentati totalitatea locuitorilor  judetului, nu populatia PSD a judetului. Usile biroului dumneavoastrã trebuie sã fie deschise în egalã mãsurã si pentru primarii liberali. Desi populatia condusã de primari liberali reprezintã un procent de 40,9 la sutã din sumele alocate, pe unitãti administrativ teritoriale ati socotit cã populatiei condusã de primarii PNL i se cuvine doar 29%. Ati privat populatia de 1,35 milioane de lei”, a spus Vetuta Stãnescu, consilier judetean PNL Hunedoara, în cadrul sedintei de Consiliu Judetean.
Dezvoltarea uniformã a fost explicatia lui Mircea Bobora. Acesta a mai subliniat cã nu i-a neglijat pe primarii liberali, însã totusi el este social-democrat.
„A trebuit sã tinem cont de dorinta de dezvoltare uniformã, de atragere de fonduri europene, de posibilitatea de a cofinanta proiectele, am luat în considerare si sumele repartizate de la Finante si am considerat cã este optim sã echilibrãm aceste sume în asa fel încât sã nu stopãm dezvoltarea, nu sã o privim partinic. Niciodatã nu am avut usa închisã pentru primarii liberali. Dar nu pot sã fiu fariseu si sã vã spun cã sunt cu sezutul în douã luntrii, sunt reprezentant al PSD, dar asta nu a influentat repartizarea acestor sume”, a declarat Mircea Bobora.
Legi inculcate
Un alt consilier judetean al PNL Hunedoara, Oana Frânc a invocat faptul cã forul de conducere nu respectã legea. De aceea a spus cã liberalii vor ataca în instantã decizia CJH.
„Nu este prima datã când se încalcã legea administratiei publice locale. Materialele pentru sedinte trebuiau sã ne fie repartizate cu 5 zile înainte, vã aducem la cunostintã cã am aflat de sedintã din presã si ca punctul 12  ne-a fost înmânat miercuri la ore 10.36. Punctul 12 îl considerãm nelegal. Textul de lege nu e facultativ. Articolul 6 din Legea Bugetului de Stat aratã foarte clar criteriile si ordinea de repartizare. În expunerea de motive eliminati criteriul de repartizare a fondurilor prin sustinerea programelor de dezvoltare localã. Vom ataca în contencios administrativ aceastã hotãrâre”, a declarat Oana Frânc, consilier judetean PNL. La nivelul Vãii Jiului, municipalitatea de la Petrosani a primit cei mai putini bani, în timp ce cea mai mare sumã îi revine orasului Uricani.
Monika BACIU

6 comentarii la „Banii judetului se disputã în instantã / Cotele defalcate împãrtite arbitrar, fãrã a tine cont de realitate

 • 28 ianuarie 2018 la 20:27
  Permalink

  Consiliul Judetean Hunedoara PSD si anul acesta isi bat joc de valea jiului de cei care i-au votat si au fost votanti fideli , bani putini la primariile din valea jiului pentru investitii sau nu vor sa modernizeze drumul judetean din Parang (gasesc motive sa nu se faca ……) , drumul judetean Valea de Pesti , …….

  Răspunde
  • 28 ianuarie 2018 la 22:32
   Permalink

   cetateni ai vaii jiului nu mai votati cu PSD – ul ca isi bat joc de valea jiului sau cuibarit numiti de Laurentiu Nistor in fruntea CJH oameni (Andronache priceput la multe , minerit sau Bobora) care fac jocurile pentru Deva si clientela

   Răspunde
   • 29 ianuarie 2018 la 06:40
    Permalink

    baroni PSD judeteni platiti din bani nostri publici si votati permanent de valea jiului isi bat joc de cetateni valea jiului

    Răspunde
 • 29 ianuarie 2018 la 06:38
  Permalink

  ?i-au dat seama, câ?i bani au sifonat corup?ia PNL Petro?ani din infrastructur? ?i mai ales cât a fost PNL la butoanele jude?ului ani buni .

  Răspunde
 • 29 ianuarie 2018 la 09:56
  Permalink

  PSD va rugam nu va mai bateti joc de valea jiului !!!

  Răspunde
 • 29 ianuarie 2018 la 12:17
  Permalink

  PSD ne vom razbuna pe voi la viitoarele alegeri , valea jiului nu va uita aceasta batae de joc

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.