Rãzvrãtirea fiscalã îi lasã pe paramedicii SMURD fãrã bani

Autoritãtile locale de la Petrosani vor sã renunte la asocierea cu Salvital, asociatie în subordinea cãreia îsi desfãsoarã activitatea paramedicii SMURD.  Proiectul de hotãrâre este inclus pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local. Motivul: dificultãtile financiare cu care se confruntã administratia localã, dupã intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal.
“Având în vedere dificultãtile create de reformã fiscalã, care a condus la lipsirea bugetului local de resurse financiare foarte importante, propun Consiliului Local al municipiului Petrosani, retragerea municipiului Petrosani din calitatea de asociat al Asociatiei Salvital Hunedoara începând cu luna ianuarie 2018”, aratã documentul supus spre aprobarea consilierilor locali.
Municipalitatea de la Petrosani a aderat la Asociatia Salvital în anul 2005, cu “scopul de a organiza si dezvolta o componentã comunitarã integratã la nivelul judetului, specializatã în acordarea primului ajutor si functionarea în conditii optime a Serviciului Mobil de Urgentã, Resuscitare si Descarcerare al judetului Hunedoara”.
Finantarea activitãtii echipajelor de prim-ajutor calificat si dotarea acestora se fac de la bugetul de stat, bugetul autoritãtilor publice locale si din alte surse financiare prevãzute de lege.
“Municipiul Petrosani a contribuit cu suma de 56.640 Eu la achizitionarea unei ambulante de prim-ajutor tip B2. Totodatã, s-au achitat acestei asociatii contributii anuale de 5 lei/locuitor/an. Precizãm cã, cuantumul cotizatiei pe acest an ar fi în suma de 212.130 lei”, mai aratã documentul.
Veniturile administratiilor locale s-au diminuat drastic odatã cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, care prevede reducerea impozitului pe venit de la 16, la 10%. Sedinta în care se va decide soarta asocierii va avea loc în data de 31 ianuarie.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.