Oficialii de la Consiliul Judetean Hunedoara vorbesc de promovarea imaginii judetului Hunedoara, cu “cu costuri minime, alegându-se cea mai economicã variantã de deplasare si participare, urmãrindu-se maxima eficientã în ce priveste cheltuirea banilor”.
Deplasãrile din 2017 nu au fost deloc low-cost si nici nu au adus prea multe beneficii judetului. Doar participantilor care si-au mai adãugat câteva experiente turistice în palmares. 18 actiuni externe vor avea în anul 2018 oficialii Consiliului Judetean Hunedoara. Vor sã pãstreze sau sã reînnoade noi parteneriate de colaborare. În acest sens a fost aprobat proiectul de hotãrâre privind aprobarea “Programului de actiuni în domeniul relatiilor externe al Consiliului Judetean Hunedoara pe anul 2018”. La fel ca anul trecut, si în 2018 vor avea loc mai multe deplasãri în China.
“În domeniul relatiilor externe, Consiliul Judetean Hunedoara intentioneazã continuarea în anul 2018, a actiunilor focalizate pe câteva principii ce contureazã politica sa de participare activã, pragmatism si buget cât mai echilibrat axat pe obtinerea unui profit maxim în domeniul promovãrii imaginii judetului în strãinãtate”, aratã documentul aprobat de consilierii judeteni.
În calendarul deplasãrilor externe din acest an sunt prevãzute douã tipuri de actiuni “menite sã mentinã apartenenta judetului Hunedoara la organismele europene si parteneriatele existente, dar si actiuni care se doresc a deschide noi canale de cooperare cu partenerii externi, atragerea de fonduri de la Uniunea Europeanã precum si o mai mare implicare în proiectele promovate de acestea. Se va încerca realizarea actiunilor cu costuri minime, alegându-se cea mai economicã variantã de deplasare si participare, urmãrindu-se maxima eficientã în ce priveste cheltuirea banilor”.
2017 – globetrotter
De 11 deplasãri au avut parte oficialii Consiliului Judetean Hunedoara în anul 2017. Suma cheltuitã se ridicã la 225.000 de lei. China, Spania, Olanda, Belgia, Serbia, Spania, Croatia, Marea Britanie, Austria si Franta au fost destinatiile vizitate de cei de la Consiliul Judetean Hunedoara. Nu doar oficialii de la judet au fost în deplasãri în strãinãtate, ci si studenti ai Universitãtii din Petrosani, culmea, unii chiar membri PSD.
Monika BACIU