Mineritul, pe pierdere. Sindicatele pleacã sã cearã sprijin

Minerii din Valea Jiului vor fi primiti de ministrul Energiei, sãptãmâna viitoare. Sindicalistii din Muntele au obtinut o întrevedere pentru vineri, 2 februarie, iar acolo vor sã discute cu responsabilii de la cel mai înalt nivel, ce o sã însemne separarea activitãtii miniere de cea de producere a energiei.
„Vom începe discutiile privind separarea activitãtii cu domnul ministru Toma Petcu, urmând ca, dacã nu vom gãsi solutii, la nivelul ministerului, sã ducem problema mai departe la vârful Guvernului”, a declarat Darius Câmpean, lider al Sindicatului Muntele .
Pierderile în sectorul minier sunt uriase, iar sindicalistii vorbesc despre posibile miscãri sindicale, dacã aceastã activitate nu va putea fi subventionatã, în momentul separãrii de activitatea energeticã.
„Vrem sã obtinem si o serie de asigurãri, deoarece, dacã în momentul de fatã noi am fi trãit din cãrbunele pe care îl vindeam, probabil cã eram cu oamenii în stradã. Minele din CEH dau mai putin de  1500 de tone de huilã zilnic si este clar cã sunt o serie de aspecte pe care noi le avem în vedere.  Vrem ca, în momentul separãrii, si minele sã îsi ducã activitatea singure”, a mai adãugat Darius Câmpean.
Complexul Energetic Hunedoara a luat nastere în 1 noiembrie 2012, când Divizia Minierã a fuzionat cu cele douã termocentrale de la Mintia si Paroseni.  Acum, cã lucrurile nu au evoluat deloc bine si, chiar dacã au vândut energie, ambele pãrti au avut de pierdut, din cauza situatiei grave în care se aflã cel mai mare angajator al judetului Hunedoara, divizarea este inerentã.
Diana Mitrache

Advertisements

8 comentarii la „Mineritul, pe pierdere. Sindicatele pleacã sã cearã sprijin

 • 24 ianuarie 2018 la 18:54
  Permalink

  cereti investitii la EM Livezeni si EM Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului

 • 24 ianuarie 2018 la 20:57
  Permalink

  Amice, esti imbecil !!!

 • 24 ianuarie 2018 la 21:21
  Permalink

  Pierderile se puteau reduce daca nu plecau cu prime de disponibilizare cei cu,conditiile de pensie indeplinite,mai ales ca in aceasta” haita de nesatuli „erau directori,ing sefi,sefi de servicii.birouri.sectoare? Si unde pui ca unii nenorociti/nenorocite si-au tras si foi de boala/concedii restante (cica din anii trecuti!?!)/repausuri pt a mai mulge salariu in aceste perioade concomitent cu pensia ce vine retroactiv! Oare de ce nu si-a pus nimeni problema asta dlor ce conduceti CEH.ul si sindicatele?

 • 24 ianuarie 2018 la 21:26
  Permalink

  mascatul este invidiosul care a fost dat afara de la Mina ca este lenes , betiv , … acum sta acasa pe net si scrie zilnic comentarii sub diferite nume , nevastasa ingrijeste mosnegi in Italia

 • 25 ianuarie 2018 la 10:46
  Permalink

  tabloul este complet????

 • 25 ianuarie 2018 la 18:53
  Permalink

  Vor ajutoare din banii nostri sa aiba ce pradui. Angajari fara obiect de activitate-pile, pontaje fictive, achizitii aiurea fara sens si la suprapret, contracte cu firme „de casa”, etc. Asta e imaginea firmelor de stat.
  Astea da ajutoare. Mai ceva decat pentru asistatii sociali.

 • 25 ianuarie 2018 la 20:23
  Permalink

  mascatul , Ajutoare , ….. este invidiosul cel care a fost dat afara de la Mina ca este lenes , betiv , …. acum sta acasa pe net si scrie zilnic comentari sub diferite nume si primeste ajutor social din bani nostri publici iar nevastasa ingrijeste mosnegi in Italia

 • 29 ianuarie 2018 la 19:30
  Permalink

  degeaba se merge pân? la vârf, daca nu este voin?a politica nu se rezolva nimic

Comentariile sunt închise.