120 de mii de lei are de recuperat Universitatea din Petrosani de la Complexul Energetic Hunedoara pentru un studiu realizat în urmã cu trei ani.  Oficialii de la CEH  au comandat un studiu care viza exploatarea minierã Lonea, profesorii de la Universitate l-au întocmit, însã cei de la compania energeticã nu l-au mai plãtit, motivând cã acesta nu a fost avizat în CTE-ul de la Ministerul Energiei.
“Am mai avut un contract de cercetare fãcut la o comandã a CEH, a fost finalizat în 2015 care viza exploatarea minierã Lonea si acolo s-au întâmpinat niste dificultãti pentru cã acesta nu a fost avizat în cadrul CTE de la minister. Acum suntem într-un litigiu cu CEH, dar pânã la urmã se vor gãsi cumva solutii sã se plãteascã aceastã muncã a colegilor nostri. Datele prezentate acolo si solutiile au fost utilizate, o parte, iar altele pot sta chiar la baza solutiilor si a proiectelor de închidere a minei atunci când va fi cazul”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii din Petrosani.
Primul termen de judecatã în acest dosar a fost fixat pentru data de 1 februarie. Dosarul se aflã pe rolul Tribunalului Hunedoara.
Monika BACIU