Sindicalistii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au intrat în febra alegerilor.  Îsi cautã lideri care sã le reprezinte interesele, mai ales cã acum se pune problema divizãrii în douã a complexului, iar minerii si energeticienii trebuie sã negocieze pentru binele angajatilor lor.
Darius Câmpean cel care acum reprezintã sindicatul Muntele, structurã reprezentativã la nivel de CEH spune cã duminicã a stabilit data exactã.
„Am avut o serie de discutii pe ceea ce am prezentat noi, Biroul Executiv, delegatilor conferintei. Am prezentat un raport de activitate, raportul financiar, precum si am stabilit si am supus votului conferintei, data alegerilor si programul de înscriere al candidatilor pentru cele 3 functii, de presedinte, presedinte executiv si secretar general. Data alegerilor va fi 21 februarie, iar perioada de înscriere este 1 – 7 februarie”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Sindicatul Muntele a fost înfiintat în 2009, dupã ce ani de zile a existat pentru minerii din zonã Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului, condusã de Miron Cozma. Acum, la aceste alegeri se pot înscrie toti cei care vor îndeplini câteva conditii. „Vom începe de marti sã lucrãm la stabilirea regulamentului de înscriere si la modul în care vom forma comisiile, pentru cã alegerile vor fi uninominale la fiecare sucursalã în parte”, a adãugat Câmpean.
Anul 2018 este un an greu, în care colosul industrial CEH are de punctat evenimente importante si, spun actualii lideri, cei care vor fi votati, trebuie sã aibã legitimitate, ca sã îi reprezinte si pe mineri si pe energeticieni.
Complexul Energetic Hunedoara este cel mai mare angajator din judet si gestioneazã activitatea minelor viabile si a termocentralelor de la Mintia si Paroseni. Sunt premise ca acesta sã fie divizat, existã posibilitatea ca douã dintre unitãtile miniere sã nu primeascã subventii, iar rolul sindicatelor va fi unul decisiv.
Diana Mitrache