Bãrbatul a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la 13 ani de închisoare, pentru cã si-a ucis în bãtaie un rival. Este nemultumit de pedeapsã si a fãcut apel. Mihai Obreja a atacat cu apel sentinta Tribunalului Hunedoara prin care a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru comiterea infractiunii de omor, iar dupã aproape trei luni de zile de la condamnare a primit un termen în care sã-si poatã pregãti apãrarea.
Obreja sperã sã-i convingã pe magistratii din Alba Iulia cã ar fi fost în legitimã apãrare si nu este vinovat de omor.
De altfel, individul nu si-a recunoscut fapta si considerã cã sentinta este nedreaptã. Nemultumite sunt si rudele ciobanului ucis, dar si procurorii, toti considerând cã 13 ani de închisoare este o sentintã prea micã în comparatie cu fapta comisã. Pe lângã închisoare, magistratii au mai decis ca Obreja sã plãteascã sotiei ciobanului pe care l-a omorât în bãtaie o despãgubire materialã de 8.516 lei si 50.000 euro daune morale. Ciobanul se aflã în arest preventiv si a încercat în mai multe rânduri sã-i convingã pe magistrati sã-l elibereze. Bãrbatul si-a ucis un rival în urma unui scandal pornit de la împãrtirea locurilor de pãsunat.
Cinci ciobani s-au încãierat în zona Saua Paltina, din Retezat, iar cearta a degenerat într-o bãtaie în toatã regula. Procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara au stabilit cã Mihai Obreja a lovit victima cu un corp contondent, (o bâtã cu un manson metalic în capãt) lovituri care i-au provocat moartea.
Maximilian Gânju