Raportul privind starea minelor a ajuns la Ministerul Energiei

Raportul privind starea unitãtilor miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara a ajuns la Ministerul Energiei. Dupã accidentele de muncã din luna octombrie a anului trecut, care au îndoliat Valea Jiului, ministrul Energiei, Toma Petcu, a solicitat un astfel de raport care sã arate care este gradul de securitate în subteran. O comisie mixtã a adunat datele si le-a pus într-un raport.
„La initiativa domnului ministru Petcu s-a creat o echipã din care au fãcut parte si doi colegi de la Universitatea din Petrosani care sã analizeze si sã dea solutii vizavi de starea de securitate si de sigurantã a exploatãrilor miniere din Valea Jiului. Colegii nostri au fãcut parte dintr-o echipã în care au fost si specialisti de la INSEMEX, ITM, de la CEH si au finalizat un raport la sfârsitul anului 2017 care este pe masa domnului ministru”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
Raportul a fost solicitat de ministrul Toma Petcu, dupã accidentul de la mina Uricani.
”Având în vedere cã în mai putin de o lunã am avut în minele din Valea Jiului douã evenimente tragice, produse în conditii complet diferite, vom organiza o echipã de cercetare care va inspecta minã cu minã – atât pe cele aflate în exploatare, cât si pe cele aflate în proces de închidere. Astept de la aceastã echipã concluzii, în cel mai scurt timp, privind vulnerabilitãtile la zi din fiecare minã în parte. Mã astept ca aceastã cercetare sã aducã la luminã orice potential risc, atât în privinta dotãrii cu materiale si echipamente de sigurantã, cât si respectarea normelor de securitate în muncã de fiecare angajat care lucreazã în mine. Aceasta este o mãsurã pe termen scurt, dar, în paralel vom declansa procedura de achizitie pentru un studiu elaborat privind riscurile din minele de cãrbune din România”, a declarat Toma Petcu, în luna octombrie.
Ministrul a mai afirmat cã în afara programului de închidere a minelor deja stabilit nu se mai închide vreo minã. Toma Petcu a mentionat cã a fost întocmit un plan de reorganizare si revitalizare a mineritului în Valea Jiului si la Mintia si Paroseni.
„Ne-am axat în aceastã perioadã si am reusit împreunã cu domnul secretar de stat Visan sã punem pe masa premierului un plan de reorganizare si revitalizare a activitãtii de minerit în Valea Jiului, dar si în zona de productie pentru Mintia si Paroseni. (…) În afarã de ceea s-a stabilit prin programul de închidere, nu stabilim sã închidem nicio minã, ba din contrã, printr-un program pe carel-a scris dl. Visan împreunã cu toatã echipa de specialisti de la Ministerul Energiei, dar si specialisti de la  INSEMEX si Universitatea din Petrosani, dorim sã revitalizãm aceastã activitate minierã, printr-o investitie foarte importantã în zona de minerit si mai ales în schimbarea tehnologiei de extractie”, a declarat ministrul, în luna noiembrie a anului trecut.
Monika BACIU

4 comentarii la „Raportul privind starea minelor a ajuns la Ministerul Energiei

 • 22 ianuarie 2018 la 20:06
  Permalink

  de la vorbe la fapte , investitii la EM Livezeni si EM Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului

  Răspunde
 • 24 ianuarie 2018 la 00:07
  Permalink

  Ha ha haaa, imbeciluleee ! Ti-ai schimbat contul :))) Stai sa ma rujez si -ti aduc si investitiile promise, de n-o sa le poti duce … Mogofanuleee :)))

  Răspunde
  • 24 ianuarie 2018 la 07:20
   Permalink

   mascatul , cel ce scrie comentarii sub mai multe nume este un invidios pentru ca a fost dat afara de la Mina pentru ca este un betiv , lenes , ……… acum sta acasa si scrie comentarii pe net iar nevastasa ingrijeste batrani in Italia

   Răspunde
 • 24 ianuarie 2018 la 17:16
  Permalink

  Ce raport ? E nevoie de raport pentru dezastrul din mineritul Vaii Jiului ? In Petcu asta nu poti avea incredere nici cat intr-o ceapa degerata.Rapoarte ,promisiuni sunt fumigene pentru prostit prostii.Ce raport iti trebuie cand in 3-4 ani se va vorbi la trecut despre mineritul in Vale !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.