Casutele minerilor de la Eforie incep sa fie cautate de ortaci

Cele 30 de casute de vacanta din Eforie Nord pe care le au minerii din Valea Jiului incep sa fie din ce in ce mai atractive pentru ortaci.

Potrivit directorului general al CNH, Nicolae Dragoi, anul acesta, pentru prima data in ultimii ani, de cand s-a deschis sezonul estival au fost ocupate aproape 100 la suta. Din ce in ce mai multi mineri aleg aceste casuta de vacanta datorita confortului pe care-l ofera, dar si a faptului ca ortacii beneficiaza de reduceri substantiale la tarif. “A fost incheiat un protocol intre administratie si sindicate si pentru prima data la toate unitatile miniere s-au lipit afise prin care oamenilor le era prezentata aceasta oferta. Dupa cate mi-a spus liderul de sindicat de la mina Paroseni, Domokos Laszlo gradul de ocupare a casutelor de la Eforie Nord este de 100 la suta si toate seriile sunt pline”, declara Nicolae Dragoi. Compania Nationala a Huilei Petrosani a fost la un pas sa piarda casutele minerilor de la Eforie, din cauza datoriilor istorice.  Cele 30 de casute de vacanta din Eforie Nord apartin minei Paroseni, iar de-a lungul anilor au fost puse sub sechestru asigurator de Directia Generala a Finantelor Publice, in contul datoriilor la bugetul de stat, alaturi de alte active ale Companiei. CNH a facut demersuri pentru scoaterea de sub sechestru si preluarea in custodie a casutelor de vacanta, insa fara niciun rezultat. Ba mai mult, prin anul 2006, au fost scoase la vanzare de Administratia Finantelor Publice Eforie, dar reprezentantii Companiei Nationale a Huilei Petrosani au contestat licitatia pe motiv ca pretul stabilit initial, de 165.000 lei, era mult mai mic decat valoarea reala a acestora. Instanta a acceptat contestatia si printr-o reevaluare a fost stabilit pretul de pornire al licitatiei la 360.000 de lei. Numai ca nici asa CNH nu a fost de acord cu vanzarea lor, atat din cauza ca nu le-a putut achizitiona, cat si a situatiei juridice a terenului pe care sunt construite. Dupa plimbarea lor prin instanta, casutele ortacilor au ramas la mina Paroseni si se pare ca sunt din ce in ce mai  cautate de mineri.

 Marius MITRACHE

Un comentariu la „Casutele minerilor de la Eforie incep sa fie cautate de ortaci

  • 12 august 2012 la 21:29
    Permalink

    Propun ca in aceste casute sa stea sefi din CNH in frunte cu PNL-istul Petre Dragoescu pentru a se relaxa sa nu mai cheltuiasca bani CNH-ului sau a Primariei (bani publici)prin deplasarile din strainatate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.