O furtunã puternicã i-a lãsat pe locatarii unui bloc din Uricani fãrã acoperis. Asta, dupã ce oamenii, ajutati si de primãrie, au reconstruit acoperisul, în momentul în care a ars acum câtiva ani, când o femeie si-a lãsat copiii sã ardã de vii în locuinta de la ultimul etaj.
În plinã iarnã, însã, s-au trezit din nou cu blocul fãrã acoperis si acum povestesc cã totul s-a întâmplat din cauza vremii extreme.
„A cãzut când a fost vântul puternic si apoi, când am iesit pe geam, m-am si speriat când l-am vãzut tot pe jos. A fost vânt puternic”, spune o femeie care locuieste în acest bloc.
„Noaptea pe la 3, vântul a luat acoperisul si au sunat la primãrie si au venit dimineata sã strângã tot si spuneau cã primarul nu are bani. Oricum deja ne-am apucat de reparatii”, au spus alti locatari care, la finele sãptãmânii trecute, lucrau în jurul blocului.
Administratia localã a dat aproximativ 100 de milioane de lei, în 2015, dupã ce acoperisul a ars, pentru cã mai sunt si locuinte ce apartin administratiei si oamenii stau cu chirie, dar a si subventionat atunci lucrãrile, care, însã, au tinut pânã în aceastã iarnã. Acum, primarul spune cã va da bani, dacã va avea si numai cota-parte pentru apartamentele pe care le detine în proprietate. Asta, pentru cã bugetul este strâmtorat.
„Norocul lor de atunci a fost cã am avut bani. Acum, în urma vijeliilor, cã a fost un mic taifun, ghinion! acolo s-a întâmplat din nou sã zboare acoperisul, pe partea din mijloc, nu pe tot blocul. Partea din mijloc a fost luatã cu totul. Acolo este si un loc de joacã si, dacã era ziuã, aveam victime. Deja se lucreazã la reparatii, dar vã zic cã nici nu se pune problema sã dãm vreun leu, sub nici o formã. Si dacã am vrea, nu am putea ”, a precizat Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani, care se plânge cã noua lege fiscalã nu îi mai permite sã fie generos, ci, mai degrabã, strâns la pungã.
Oamenii s-au apucat acum de reparatii si lucreazã cu o firmã, aceiasi care a fãcut si prima datã lucrarea. Asta pentru cã fãrã, acum în toiul iernii, nimeni nu poate locui.
Vremea neprielnicã a creat mari probleme în tot judetul Hunedoara si mii de oameni au rãmas, sãptãmâna trecutã,  în beznã din acest motiv.
Diana Mitrache