Scolile din Petrosani intra in programul de igienizare. De la primarii au fost alocati bani pentru aceasta activitate si la sfarsitul lunii incep pregatirile pentru noul an scolar.

Pregatirile pentru viitorul an scolar vor incepe in cel mai scurt timp. La Petrosani, spre exemplu, administratia spune ca a dat banii necesari chiar de la inceputul anului calendaristic si ca acum se vor face lucrarile necesare si nu vor fi alocati bani in plus. „Ca in fiecare an, igienizarea scolilor din municipiul Petrosani va avea loc in luna august, cu prelungire pana in luna septembrie, pentru ca data de 12 incepe anul scolar. In principal sunt vizate baile si holurile, dar nu vor fi lasate deoparte nici salile de curs. Fondurile au fost alocate deja la inceput de an”, spune Nicu Tasca, purtator de cuvant al Primariei Petrosani.

Mai mult, aproape toate scolile generale au misiunea ca pana la inceperea scolii sa isi pregateasca clasele pentru prima clasa pregatitoare. Cu atat mai mult cu astfel de clase au nevoie de mobilier si dotari corespunzatoare. „Deja am dat in lucru mobilierul pentru aceste clase si totul va fi gata la inceputul noului an scolar”, a declarat si Elena Garjob, directorul Scolii Generale I.G. Duca.

Diana Mitrache