A nins în judetul Hunedoara si vremea a devenit extrem de rea, lucru ce a creat mari probleme în mai multe localitãti.
Tiruri blocate, circulatie îngreunatã si peste 6.000 de oameni au fost afectati de o panã de curent, iar la Lupeni, primarul Lucian Resmeritã a sanctionat firma care trebuia sã facã deszãpezirea.
„În momentul în care a început sã ningã, am dat câteva ture în oras si am constatat cã, din pãcate, firma care deserveste acest serviciu la noi, nu si-a fãcut bine datoria. Încã nu erau pe stradã, utilajele nu erau în functiuni si am fãcut în asa fel încât sã îi scoatem cât mai repede pe stradã. Ei au fost si sanctionati, pentru cã  atunci când primim bani pe servicii, ele trebuie fãcute foarte bine. E pentru ultima oarã când se întâmplã acest lucru. În cazul în care nu vor fi punctuali si rapizi, eficienti eu nu o sã mai continui aceastã relatie”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Zeci de localitãti fãrã curent, din cauza vântului
70 de localitãti din 21 unitãti administrativ teritoriale de pe raza judetului Hunedoara, au fost partial nealimentate cu energie electricã în urma fenomenelor meteo periculoase, caracterizate de precipitatii mixte si intensificãri ale vântului în zona montanã din ultimele douã zile. Potrivit reprezentantilor ISU Hunedoara, în noaptea de miercuri spre joi au fost afectati un numãr de 6206 consumatori, iar pe tot parcursul noptii 6 echipaje ale distribuitorului de energie electricã au actionat pentru remedierea avariilor.
“În aceastã dimineatã(nr:joi) mai erau afectate 47 de localitãti din 16 UAT, 3019 consumatori nefiind alimentati cu energie electricã. Echipele de interventie actioneazã în zonele afectate pânã la remedierea tuturor avariilor. Începând cu orele 08:20, un echipaj din cadrul ISU Hunedoara cu 1 autosenilatã, 1 ofiter si 2 subofiteri în colaborare cu 2 membri ai Salvamont Hunedoara cu 1 autoturism de teren si un ATV actioneazã în sprijinul Enel, pentru remedierea avariei la linia de transport energie electricã din satul Vadu Dobrii, comunã Bunila”, spune Anemona Doda din cadrul Centrului Judetean de Comunicare si Informare Publicã ISU Hunedoara.
La nivel judetean, circulatia rutierã s-a desfãsurat în conditii de iarnã, echipajele SDN si Drumuri Judetene intervenind pentru îndepãrtarea stratului de zãpadã depus.
Diana MITRACHE