Drumul judetean care duce spre statiunea montanã Parâng nu a fost curãtat.  Acesta se aflã în administrarea Consiliului Judetean Hunedoara. De fapt, Consiliul Judetean are, în Valea Jiului, în administrare, trei drumuri, nici pe acestea nu sunt în stare sã le întretinã asa cum trebuie. Cei care au urcat spre Parâng s-au plâns de faptul cã drumul nu a fost curãtat.
La începutul sezonului de iarnã, oficialii de la Consiliul Judetean Hunedoara dãdeau asigurãri cã nu vor fi probleme pe drumurile judetene din cauza zãpezii.
Mai mult, acestia luau în calcul montarea de sisteme GPS pe masinile de deszãpezire.
“Mie mi se pare eficientã propunerea, mai ales cã poti sã eviti o serie de aglomerãri create din necunoasterea situatiei. Doamna director tehnic, sã punem în functiune link-ul acesta!”, a spus, în luna noiembrie a anului trecut, Mircea Bobora, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.
Acest lucru nu s-a întâmplat. Un astfel de sistem a fost implementat în perioada în care liberalul Adrian David s-a aflat în fruntea Consiliului Judetean Hunedoara.
Cetãtenii puteau urmãri în timp real amplasarea autospecialelor de îndepãrtat zãpada. Cheltuirea justificatã a banilor de la buget pentru întretinerea drumurilor pe timp de iarnã, dar si informarea în timp real a conducãtorilor auto – acestea au fost principalele motive ce i-au determinat, la acel moment, pe sefii consiliului judetean sã pretindã dotãri suplimentare de la firmele care se vor ocupa de deszãpezirea din judet. Oficialii Consiliului Judetean Hunedoara nu au putut fi contactati pentru a oferi informatii cu privire la acest subiect. Si anul trecut, pe drumul judetean care duce spre statiunea montanã Parâng au fost înregistrate aceleasi probleme.
Monika BACIU