Politistii locali din Petrosani sunt primii care pierd la salariu, din cauza noului sistem fiscal.  Asta a decis Consiliul local, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã se pregãtesc si alti salariati sã piardã din sporuri. Asta, pentru cã bugetul nu poate fi mai mare, în conditiile în care taxele locale nu au crescut deloc.
„Pe 2018, asa  cum am prevãzut, de fapt, la sfârsitul anului trecut, vor fi probleme cu bugetul. În acest moment suntem în situatia în care facem reduceri de cheltuieli de la functionare, deci cheltuieli materiale si tot ce înseamnã functionarea administrativã a primãriei, urmând ca, în urma analizei ce o voi face cu  directorii din primãrie si cu consilierii locali, dacã va fi nevoie, sã procedãm si la alte reduce, inclusiv salariale, sau chiar de personal, pentru cã nu ne putem închide cu bugetul, impactul major fiind aceastã reducere de la 16% a impozitului pe venit, la 10%”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Angajatii din Politia localã au pierdut sorul pentru norma de hranã, un spor pe care primãria din Petrosani, fatã de alte institutii din zonã, l-a acordat lunã de lunã, de doi ani încoace, desi nu avea obligatia legalã. Acum, însã, nu se mai poate, politistii fiind primii afectati. „Politistii locali au pierdut un spor de hranã, în cuantum de 1.000 de lei pe lunã, pe persoanã, care se putea acorda de cãtre Consiliul Local.
Impactul bugetar al acestei indemnizatii este undeva la 4,3 miliarde de lei vechi, anual, la 40 de persoane si am avut aceastã discutie, ca prima datã sã reducem aceste  cheltuieli si nu salariile. Salariile vor fi ultima solutie”, a mai spus primarul.
Tiberiu Iacob Ridzi este primul care a reactionat astfel, dintre cei din Valea Jiului, si spune cã nicio investitie nouã nu va putea fi finantatã în acest an. Mai mult, nu exclude ca si alte categorii de personal sã rãmânã fãrã sporuri, mai întâi.
Diana Mitrache