Bugetul local al municipiului Lupeni pentru anul 2018 urmeazã a fi aprobat în scurt timp. În acest sens, lupenenii au fost invitati sã îsi exprime punctul de vedere cu privire la dorintele lor.
Consilierul local, Cristian Rosu, este cel care i-a invitat pe lupeneni la o dezbatere publicã, chiar pe contul sãu de socializare.
“Pentru cã, în curând, Consiliul Local Lupeni voteazã bugetul local pentru anul 2018 (cum sunt folositi banii dumneavoastrã) lansez o provocare si vã întreb care considerati cã sunt primele trei (3) lucrãri de interes local necesare a se efectua în anul 2018 în orasul nostru. Stiu cã sunt multe de fãcut (asfaltãri, parcãri, iluminat, vaci, cai, finantare spital, finantare învãtãmânt, etc) dar care considerati cã sunt cele mai importante? Precizez cã lucrãrile aprobate de Consiliul Local Lupeni si începute în anul 2017 cu termen de finalizare 2018 sunt: amenajare platforme de colectare gunoi, teren sport Preparatorul (initiativa consilierilor PNL Lupeni), asfaltãri (Pomilor, Calea Braii,Str Strajã,  trotuare Barbateni), parcul CAP, reabilitare Grãdinita nr. 5 Barbateni, izolare clãdire si refacere acoperis Liceul Teoretic, canalizare (proiect Apa Serv) în tot orasul, cu începere lucrãri din Cartierul Stefan, rigole strãzi 12 km, sunt în desfãsurare sau se vor desfãsura, de aceea vã rog sã precizati alte trei lucrãri pe care le considerati de importantã majorã în anul 2018 pentru orasul nostru”,  a spus consilierul local PNL, Cristian Rosu, pe contul sãu de socializare.
Oamenii vor în general locuri de muncã, dar si alte investitii care sã creascã gradul de confort în localitate.
“Am încredere în echipa Consiliului local cã veti decide ce este mai bine pentu noi. Sunt multe de fãcut, dar vom avea rãbdare. Nimic nu se poate face într-o noapte. Dorinta mea cea mare este sã disparã vacile, caii si bivolii de pe la blocuri. Apoi asistatii sociali. Ne-am învãtat sã lenevim si sã ne vinã banii. Nu se mai poate asa. La muncã toatã lumea. Se poate dacã se vrea. Pentru restul hotãrârea va apartine. Am încredere cã veti lua cele mai bune hotãrâri. Baftã multã!”, scrie un utilizator al retelei de socializare. Asfalt, canalizare, introducerea gazului metan si alte lucrãri edilitare sunt cerute de cetãtenii din Lupeni.
Monika BACIU