Anul 2018 va fi încãrcat cu zeci de activitãti, sportive, culturale sau artistice la Lupeni. Autoritãtile locale au lansat în dezbatere publicã proiectul de hotãrâre privind aprobarea programului actiunilor culturale, stiintifice, artistice, sportive si de agrement pentru anul 2018.
“Dezbaterea publicã va avea loc în data de 21.02.2018, ora 14,00 în Sala de sedinte din cadrul Primãriei Municipiului Lupeni. Proiectul de hotãrâre însotit de anexele aferente poate fi consultat la avizierul Primãriei Municipiului Lupeni (parter) si se poate obtine, în copie, pe bazã de cerere depusã la Registraturã Primãriei municipiului Lupeni. Precizãm cã propuneri, sugestii, recomandãri pe marginea proiectului de hotãrâre se primesc la sediul Primãriei Municipiului Lupeni – Registraturã, pot fi transmise prin fax la numãrul 0254/ 560515 sau în format electronic la urmãtoarea adresã de e-mail: primaria@e-lupeni.ro, pânã în data de 19.01.2018,ora 11.00”, aratã informarea Primãriei Lupeni.  Peste 600.000 de lei este suma propusã a fi alocatã pentru manifestãrile ce vor avea loc la Lupeni în acest an.
“La început de an, constatând necesitatea aprofundãrii bugetului local al municipiului Lupeni pentru anul 2018 consider oportunã stabilirea unor evenimente cultural-artistice, stiintifice si sportive pe care sã le avem în vedere si sã le organizãm în mod corespunzãtor. Evenimentele, grupate pe luni calendaristice (…) am întocmit-o tinând cont de evenimentele aprobate de Consiliul Local al municipiului Lupeni în anii precedenti si de sumele alocate ajustându-le conform experientei cumulate de organizatori. Programul pe care îl propun nu este unul exhaustiv sau strict în privinta perioadei de organizare, astfel încât, în cursul anului 2018 putând a aproba si alte evenimente pe care le vom considera oportune sau benefice pentru comunitate”, aratã Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Autoritãtile locale au cuprins în program si actiuni dedicate Centenarului Marii Uniri si nu numai.
Monika BACIU