Dosarul “Uricani 2011” va continua în luna februarie cu audierea a doi dintre inculpati. Totodatã, instanta de la Petrosani a decis cã tot la termenul urmãtor încã un martor va depune mãrturie.
“În temeiul art. 383 al.2 dispune ca proba cu martorii Ripa Constantin, Borc Hici Daniel si Cernat Rosian, sã nu mai fie administratã, fatã de împrejurarea cã inculpatii Butari Lucian Claudiu si Moldovan Florinel, au renuntat la audierea acestora. Pune în vedere inculpatului Moga Florin Nicusor sã îl prezinte pe martorul Litcanu Cristian, în vederea audierii lui. La urmãtorul termen de judecatã urmeazã a se proceda la audierea primilor doi inculpati, Ciucã Aurelian Dragos si Moga Florin Nicusor. Amânã judecarea cauzei si fixeazã termen la data de 19.02.2018, ora 10,30”, aratã decizia Judecãtoriei Petrosani.
15 ianuarie 2018 este termenul la care procesul în dosarul “Uricani 2011” va continua. Rudele minerilor decedati la Mina Uricani în urma exploziei din anul 2011 îsi plâng tragedia, însã nici pânã acum nu au aflat cine este cu adevãrat vinovat pentru moartea tatilor sau a sotilor lor.
Dosarul a ajuns pe rolul instantei de la Petrosani la data de 10 aprilie 2012, la un an de la producerea tragediei în care si-au pierdut viata cinci angajati ai exploatãrii miniere. Patru fosti sefi ai Exploatãrii Miniere Uricani, respectiv Dragos Aurelian Ciucã, Claudiu Lucian Butari, Nicusor Florin Moga si Florinel Moldovan, au fost trimisi în judecatã de procurori, pentru ucidere din culpã.
Monika BACIU