Un bazin identic cu cel de la Petrosani, cu destinatie didacticã ar putea fi construit în acest an la Petrila. Finantarea este în curs de evaluare si edilii locali nu si-au pierdut speranta cã îl vor construi, în zona scolii generale nr 5 din localitate.
„N-am primit niciun rãspuns, dar suntem optimisti cã ni se va aproba si proiectul acestui bazin si, în cursul anului viitor sperãm sã îl si facem”, a spus Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila.
Mai mult, autoritãtile locale, în acelasi ritm optimist, spun cã prioritatea lor este domeniul schiabil de la Sureanu, care deja este promovat în judetul Alba si care, dacã ar avea deschidere dinspre Petrila, ar fi motorul orasului.
„Prioritatea noastrã, la ora actualã, este domeniul Sureanu, la care lucrãm  si care este în curs de finalizare a studiului de fezabilitate. Urmeazã, dupã finalizarea studiului, sã fie dus la Minister, pentru depunerea avizelor si apoi pentru depunerea documentatiei la Directia Silvicã, pentru schimburile de teren. Cred si sper sã fiu destul de optimist, dar anul acesta ar trebui sã fie gata toate documentatiile, iar de anul viitor, sã ne ocupãm de demararea procedurilor pentru defrisarea pãdurii si a terenului cu care facem schimbul”, a mai adãugat viceprimarul din Petrila.
Încã din 2016 edilii din Petrila cautã sã primeascã avize pentru acest proiect turistic, dar niciodatã pânã acum nu s-a întocmit acest studiu de fezabilitate.
Diana Mitrache