Mai multe persoane care se pregãteau sã atace o garniturã de tren plinã cu fier vechi, care stationa în gara din Deva, au fost îndepãrtate de paznici cu focuri de armã. În urma incidentului un bãrbat a fost rãnit de un glont de cauciuc în zona capului.
În fapt, luni noaptea, politistii Postului de Politie T.F. Deva au fost sesizati prin Serviciul National Unic Apeluri de Urgentã  112 cu privire la faptul cã un bãrbat de 46 de ani, din Deva, în timp ce traversa liniile de cale feratã ale Statiei C. F. Deva (pe sub vagoanele de marfã), dinspre clãdirea statiei spre strada Nicolae Grigorescu, asupra sa a fost efectuat uz de armã de cãtre personalul care asigura paza unei garnituri de tren de marfã.
“În urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit ca în Statia C.F.R. Deva erau garate 30 de vagoane de marfã încãrcate cu fier, care  urmau a fi transportate de cãtre un operator privat de transport cãtre o societate comercialã din judetul Constanta. Unul dintre agentii de pazã care asigurau paza garniturii de vagoane, un constãntean de 26 de ani,  a observat mai multe persoane în apropierea garniturii de vagoane, iar dupã ce le-a somat verbal,  a efectuat un foc de armã în plan vertical cu arma neletalã din dotare (cu cartuse cu gloante de cauciuc), pentru a  îndepãrta respectivele persoane din zona vagoanelor”, declara Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Ulterior, un bãrbat de 46 de ani, din Deva, a apelat numãrul de urgentã 112 de la domiciliu, afirmând cã ai fi fost rãnit de un proiectil tras de agentul de pazã, solicitând deplasarea unui echipaj medical, dar, când echipajul medical a ajuns la domiciliul acestuia, a refuzat acordarea de îngrijiri medicale sau internarea într-o unitate medicalã. Echipajul medical a constatat cã deveanul prezintã o excoriatie de circa 1 cm. lungime, în zona superioarã a scalpului.
Politistii efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de uz de armã fãrã drept si lovire sau alte violente, urmând ca, în functie de materialul probator administrat, sã fie stabilite circumstantele exacte ale comiterii faptelor reclamate si dispunerea de mãsuri legale, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Deva.
Marius Mitrache