Procesul legat de insolventa CEH se amânã. În dosarul aflat pe rolul ÎCCJ încã nu a ajuns raportul judecãtorului de camerã preliminarã. Urmãtorul termen este posibil sã fie în luna martie sau aprilie. Timpul curge în favoarea minerilor!
Conducerea CEH a solicitat intrarea în insolventã, însã Sindicatul Noroc Bun a intervenit în instantã, cu speranta gãsirii altor solutii pentru salvarea companiei. Adrian Jurca, presedintele Sindicatului Noroc Bun s-a aflat la Bucuresti.
„Lipseste din dosar raportul judecãtorului de Camerã Preliminarã. În mod normal, raportul trebuie sã ne transmitã nouã, apoi noi avem termen 10 zile sã depunem înscrisuri legat de acel raport si abia atunci se va da un termen”, a declarat Adrian Jurca presedintele Sindicatului Noroc Bun.
Reprezentantii CEH considerã cã insolventa este singura solutie pentru evitarea falimentului. La Ministerul Energiei a ajuns Programul de Dezvoltare al Directiei Miniere si Programul de Dezvoltare al Directiei Energetice pentru perioada 2018-2024, respectiv 2018-2030.
Prima insolventã a Complexului Energetic Hunedoara a fost decisã în ianuarie 2016, însã a fost atacatã la Curtea de Apel Alba Iulia, care a decis anularea insolventei.
În iunie 2016, compania a reintrat în insolventã, tot printr-o decizie a Tribunalului Hunedoara, dupã care urmeazã o nouã contestatie si iese din insolventã în noiembrie 2016.
Monika BACIU