Vor fi lucrãri peste tot, spun cei din administratia localã de la Petrila, care aduc în oras milioane de lei, bani pe care sã îi investeascã în confortul celor din oras.
Fie cã este vorba despre copiii de grãdinitã, ori de cei care vin la liceu, de locatarii unor blocuri, ori poate chiar de pensionarii care vor mai avea un parc, proiectele vizeazã transformarea si îmbunãtãtirea confortului tuturor. Asta, cel putin, spun cei din primãrie, care dau ca termen de începere a lucrãrilor, imediat ce se topeste zãpada.
„Avem mai multe proiecte de finantare, prin Programul National de Dezvoltare Localã, unul pentru un parc. Ne vom apuca, din martie, dacã timpul va permite, sã le demarãm. Avem un proiect ce va fi implementat si care vizeazã constructia de grãdinite, reabilitarea unor scoli, a parcului, a unor blocuri”, a spus Dorin Curtean, viceprimar al orasului Petrila.
Nu mai putin de 16 milioane de lei vor fi investiti la Petrila si vorbim despre investitii în infrastructurã, cu asfaltãri de strãzi, ori constructia de noi grãdinite.
În total, sunt 8 proiecte ce au primit bani si putem spune cã unul dintre proiecte vizeazã constructia unei grãdinite cu program normal, cu 6 grupe, la Scoala I.D Sîrbu, unde acum este una foarte veche si improprie, dar si a unei alte grãdinite, care ar urma sã-i primeascã pe copiii din alte 3 locatii improprii, în zona Lonea, la scoala Ana Colda.
În plus, celelalte proiecte ar urma sã prevadã asfalt pe strãzile Prundului, Cãrbunelui, Parângului, Dacilor, Lunca, dar si reparatii în Cartierele 8 Martie, 22 Decembrie, Tudor Vladimirescu, strada Minei si Alexandru Sahia. Urmeazã sã fie demarate procedurile de licitatie si, când vremea va permite, dupã adjudecarea acestora, încep lucrãrile.
Diana Mitrache