Nu mai putin de 2.000 de copii si tineri institutionalizati asteaptã 1.000 de noi prieteni voluntari care sã le ofere cunostinte si îndrumare.
Programul educational ”Ajungem MARI” a dat startul înscrierilor pentru modulul de primãvarã de voluntariat în centre de plasament, iar tinerii din judetul Hunedoara sunt asteptati sã se alãture proiectului.
”Prin program vrem sã le fim copiilor alãturi tot anul, dar e nevoie de implicarea comunitãtii pentru ca acesti copii minunati care sunt ai nostri, ai tuturor, sã devinã adulti responsabili si independenti”, a explicat Iarina Taban, director executiv si fondator Ajungem MARI.
Adolescentii din localitãtile judetului Hunedoara se pot înscrie în program pânã pe 21 ianuarie. Totodatã trebuie sã fie dispusi sã meargã sãptãmânal timp de 6 luni în centrele de plasament pentru a sustine sedinte interactive de pregãtire scolarã (matematicã, englezã, romanã, informaticã, cunostinte generale), ateliere creative sau ateliere de culturã generalã. Nu e nevoie de experientã în lucrul cu copiii — voluntarii vor participa la training-uri si vor fi consiliati pe parcurs. ”Pe langã cunostinte, voluntarii le oferã copiilor încurajare, experiente frumoase, oportunitãti, îi ajutã sã îsi descopere pasiunile, sã îsi dezvolte abilitãtile si le transmit valori pentru o viatã sãnãtoasã. Programul se deruleazã de 3 ani si jumãtate, iar pânã acum s-au implicat 4.500 de voluntari. Copiii sunt sprijiniti pe termen lung si pentru a asigurã continuitatea sunt necesare noi recrutãri la fiecare 6 luni”, mai spun  initiatorii proiectului.
”Ajungem MARI” este principalul program al Asociatiei Lindenfeld si sustine educatia a peste 2000 de copii din centre de plasament si medii defavorizate.
Maximilian Gânju