Peste 30.000 de semnãturi s-au adunat de la oamenii ce locuiesc în Valea Jiului pentru finalizarea lucrãrilor la Drumul National 66A ce leagã Câmpu lui Neag de Herculane si care deschide noi orizonturi Vãii Jiului.
Lucrãrile au fost realizate în mare parte, iar la finele anului trecut, înainte de adoptarea bugetului national, a fost nevoie de un efort comun pentru a aduna semnãturi, asa încât sã convingem, încã o datã, Guvernul, cã oamenii din Valea Jiului vor acest drum. Deocamdatã, însã, nu au venit semnale concrete, dar cei care au sustinut campania de strângere de semnãturi sunt optimisti. „Sunt ferm convins cã anul acesta vor începe lucrãrile. Nu vã ascund faptul, si vã dau din casã cã, chiar în acest birou (n.r biroul de la Apa Serv), sãptãmâna trecutã, presedintele Laurentiu Nistor l-a sunat în fata mea pe ministrul Transporturilor Felix Stroe, l-a întrebat de acest drum, fiindcã în timpul aprobãrii bugetului, a avut din nou discutii si cu premierul si cu ministrul Transporturilor, iar acesta  din urmã a spus cã este mai bine decât se astepta. Nu stiu amãnunte, dar sunt ferm convins cã drumul Câmpul lui Neag – Herculane intrã în lucru anul acesta”, a spus Costel Avram, sustinãtor al campaniei de strângere a semnãturilor.
Început în 1999, drumul ce trece prin Valea Jiului si denumit Drumul lui Bãsescu, pentru cã fostul presedinte al României era atunci ministrul Transporturilor, are nevoie din nou de bani.
În 2014 s-au pierdut nu mai putin de 59,4 milioane de euro, bani care nu au mai fost prinsi în buget ulterior, pentru cã exista acest proces intentat de ecologistii Agent Green, care nu au vrut continuarea lucrãrilor.
Mai sunt de realizat circa 20 de  kilometri, între Câmpu lui Neag si Cerna, lucrarea este dificilã, pe traseul stabilit fiind necesarã, între altele, construirea unui pod peste Cerna, a 82 de podete si a unui viaduct de coastã cu suprastructura în consolã.
În luna noiembrie, peste 37.000 de locuitori ai Vãii Jiului au semnat pentru continuarea lucrãrilor si primarii din Valea Jiului au dus listele premierului României, pentru a da greutate ideii de a continua investitia.
Diana Mitrache