Producatori din toata tara sunt chemati la Ziua Recoltei in Petrosani. Manifestarea va fi la cel de al doilea an consecutiv si sunt asteptati sa vina aici zeci de crescatori de animale, apicultori, agricultori si mici fermieri.

Producatorii sunt asteptati la un festival al legumelor, fructelor, vinului si al produselor traditionale la Petrosani. Toate acestea sunt grupate sub denumirea generica de Ziua Recoltei si administratia pietelor va organiza a doua editie in acest an. „Ziua Recoltei, de fapt, a fost si anul trecut ceva mai deosebita. Am avut si produse strict traditionale, de aceea am numit targul de produse de acest fel si speram ca si in acest an, undeva la sfarsit de septembrie, inceput de noiembrie, sa organizam o a doua editie. Daca anul trecut a fost un pionierat, anul acesta chemam si mai multe firme care sa vanda produse eco”, a declarat Sorin Pristavu, sef administratia pietelor Petrosani.

La prima editie a targului au fost expuse spre vanzare produse de sezon ori specialitati precum pastrama de oaie, carnatii de porc, de vita, sau pui afumati, precum si sloiul de oaie, toate stropite cu mult must, de la viticultori de renume. Nu a lipsit programul artistic care a atras sute de localnici la Ziua Recoltei.

Diana Mitrache