În plin sezon de schi, cabanierii din Straja sunt în situatia în care încã mai deverseazã latrinele în pãdure. Potrivit celor de la Apa Serv, la sistemul de canalizare s-au bransat o pãtrime dintre cabane, iar asta înseamnã enorm.
Restul deverseazã încã reziduurile în pãdure, prin tevi ce se afundã în pãmânt. Totusi, conducerea Apa Serv crede cã, mãcar cei care s-au bransat, au salvat putin mediul înconjurãtor.
„În Straja canalizarea functioneazã, chiar dacã undeva la 25 % din cabanieri s-au legat la reteaua de canalizare. Într-o lunã de zile, aproximativ 3.000 de mc au trecut prin aparatul de mãsurã din statiunea Straja. Asta aratã cã era neapãrat nevoie si, numai pentru cei 25% din total am fãcut o treabã bunã. Unde se duceau aceste reziduuri? În pãdurile noastre. Mediul era afectat foarte tare”, a spus Costel Avram, director Apa Serv Valea Jiului.
Hidroconstructia SA Bucuresti este firma care a executat lucrãrile pentru partea de canalizare de pânã în oras si a câstigat licitatia cu cel mai bun pret, la suma de 1.792.416 lei fãrã TVA si are o lungime de aproape 5.000 m. Nu mai putin de 66 de cãmine de vizitare au fost montat si fiecare cabanier trebuie doar sã se racordeze la acest sistem si conditiile din Straja vor fi la standardele normale. Din pãcate, însã, chiar dacã au fost si amenintati cã nu li se vor mai vidanja fictiv, sau nu, latrinele, restul cabanierilor nu s-au legat, sau nu au putut încã sã se lege la sistemul de canalizare si încã deverseazã totul în pãdure.
Diana Mitrache