Presedintele PRM Hunedoara Costel Avram este de parere ca politicienii ar trebui sa lase societatea civila sa-si exprime in strada nemultumirile.

„Este un protest al societatii civile si, corect este ca politicienii sa nu deturneze aceasta actiune. Oamenii sunt pe buna dreptate nemultumiti si cer in marea lor majoritate primenirea clasei politice. Cei de la putere trebuie sa demisioneze, sa fie instalat un guvern de tehnocrati si apoi sa fie organizate alegeri anticipate pentru a reconfigura scena politica”, a declarat domnul Costel Avram, miercuri, 25 ianuarie, in cadrul unei conferinte de presa, referindu-se la protestele care au loc in tara si in judetul Hunedoara.
In ceea ce priveste prezenta unor lideri politici la aceste manifestari, liderul PRM a subliniat ca acestia nu au dreptul sa confiste nemultumirea oamenilor si s-o valorifice in scop pur electoral.
„Faptul ca sunt om politic, nu-mi da dreptul sa ies in strada, poate intr-o mica sau mare masura si eu sunt vinovat de ceea ce se intâmpla in tara. Politicienii sunt obligati sa rezolve problemele tarii prin mecanismele democratice, nu confiscând protestul unor oameni nemultumiti”, a mai declarat presedintele PRM Hunedoara.

Uninominalul promovat de PNL si PSD, un esec!
Costel Avram  este de parere ca partidele politice mari au limitat democratia, iar ceea ce se intâmpla in aceste zile este de fapt un efect de bumerang.
“Partidul România Mare considera ca primenirea clasei politice nu se poate face decât prin modificarea din temelii a doua legi fundamentale: legea electorala si legea partidelor politice. Este imperativ ca legea electorala sa fie schimbata, iar sistemul proportional refacut. Prin sistemul uninominal, in Parlament, poate ajunge orice borfas, orice bogats. Stiu ca unii uita, dar le reamintesc, ca acest sistem de vot a fost promovat de PNL si PSD, iar acum vor din nou la putere. Votul uninominal n-a facut nimic bun in sensul primenirii clasei politice”, a subliniat liderul PRM Hunedoara.
Presedintele Costel Avram a mai spus ca oamenii sunt pacaliti de clasa politica. Micsorarea pragului electoral. PRM, care a obtinut peste 4% la alegeri nu este in Parlament, iar UNPR care nici n-a participat la alegeri intregeste coalitia de guvernare.

In ceea ce priveste numar ul de mandate pe care le-ar putea avea parlamentarii, Avram crede ca acestea ar trebui limitate la doua  pentru parlamentari, presedinti de Consilii Judetene, primari, consilieri locali si judeteni, pentru a elimina astfel posibilitatea formarii gastilor, a castelor, care din mandat in mandat  isi dau unii altorta puterea. “Din 1989 incoace, România se da din mâna-n mâna! ”, a atras atentia liderul PRM Costel Avram.
In alta ordine de idei, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean, Costel Avram spune ca s-ar putea obtine undeva la 120-160 de milioane de Euro pentru finantarea  masterplanului privind modernizarea sistemelor de apa si canalizare din Valea Jiului. “Banii ar putea veni in toamna, este vorba despre 120-160 de milioane de euro. Cota de cofinantare de 1% va fi asigurata de Consiliul Judetean Hunedoara (50%) si de primariile din Valea Jiului (50%)”, a declarat domnul Costel Avram.

Marius MITRACHE