O femeie în vârstã de 76 de ani din Hunedoara a fost tinta escrocilor care folosesc metoda “accidentul”. Din fericire, femeia a avut intuitie sã-si sune fiica si mai apoi sã alerteze politia.
În fapt, Politia Municipiului Hunedoara a fost sesizatã duminicã dupã amiaza de cãtre o hunedoreancã cu privire la faptul cã, în jurul orei 14:00, mama sa, în vârstã de 76 de ani, a fost contactatã pe telefonul fix de o persoanã necunoscutã, care s-a recomandat a fi „avocat”, si care i-a cerut 2000 de euro, pe motiv cã fiica sa ar fi fost implicatã într-un accident rutier soldat cu douã victime si cã persoanele accidentate trebuie transportate de urgentã la un spital din municipiul Cluj-Napoca.
Nefiind de acord cu cele solicitate, hunedoreanca i-a spus apelantului cã va telefona la politie pentru a verifica  dacã fiica sa a fost implicatã în vreun accident rutier, moment în care convorbirea telefonicã s-a întrerupt.
Ulterior, femeia si-a contactat telefonic fiica, în urma discutiei cu aceasta stabilind cã cele relatate de apelant nu erau adevãrate, motiv pentru care a sesizat Politia.
“În cauzã, politistii au întocmit un dosar de cercetare penalã sub aspectul comiterii infractiunii de tentativã la înselãciune si efectueazã cercetãri în vederea identificãrii prezumtivului autor al faptei”, spune Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Pentru a nu deveni victimã a infractiunii de înselãciune comisã prin acest mod de operare, politistii  recomandã sã verificati dacã ruda respectivã este într-adevãr rãnitã sau a fost implicatã într-un accident rutier. Trebuie retinut cã nici Politia, nici reprezentantii Parchetului nu retin telefoanele mobile ale celor implicati într-un accident rutier.
În cazul în care sunteti contactat de persoane necunoscute si nu reusiti sã aflati dacã informatiile sunt corecte, solicitati o întâlnire directã cu acestea si apelati de urgentã numãrul 112, pentru a cere sprijinul Politiei.
Marius Mitrache