Au încasat ilegal aproape 200.000 de lei / Nouã angajati ai Primãriei Petrila sunt buni de platã

Nouã angajati ai Primãriei Petrila sunt buni de platã, dupã ce în urma unui control al Curtii de Conturi s-a constatat faptul cã în perioada aprilie 2016 – mai 2017, acestia au încasat ilegal circa 200.000 de lei.  Acum, autoritãtile locale trebuie sã recupereze banii acordati ilegal salariatilor.  Angajatii au fost plãtiti suplimentar desi nu mai lucrau la proiecte cu finantare europeanã.
“În perioada aprilie 2016 – mai 2017, s-au acordat salarii majorate cu un numãr mai mare de clase de salarizare decât cel prevãzut în normele legale, la un numãr de 9 persoane, în anul 2016 si 10 persoane, în anul 2017, pentru participarea la realizarea proiectului “Reabilitare si modernizare strãzi în orasul Petrila”, proiect din cadrul subprogramului “regenerarea urbanã a municipiilor si oraselor”. Proiectul mentionat a fost finantat din bugetul de stat prin MDRAP, si nu din fonduri comunitare nerambursabile postaderare. Astfel, cheltuielile cu salariile, si contributiile sociale aferente acestora, sus mentionate reprezintã cheltuieli nelegale”, aratã un raport al Curtii de Conturi.
În trecut, aceleasi persoane au desfãsurat activitãti pe proiecte finantate din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, air clasa de salarizare le-a fost majoratã. De aici a pornit confuzia. Odatã finalizate proiectele, angajatii trebuiau sã revinã la vechile salarii, însã acest lucru nu s-a întâmplat. “În perioada 2014 – 2016 entitatea a derulat douã programe de investitii cu finantare din fonduri comunitare nerambursabile postaderare dupã cum urmeazã: Modernizare strãzi si  parcãri în zona cap linie Petrila si Modernizarea cabinetelor de specialitate ambulatorii din cadrul Centrului de Sãnãtate multifunctional Petrila. Cele douã proiecte au avut termen de finalizate 31.12.2015. În lunã martie 2016 au fost încasate ultimele sume pe cele douã programe, lunã de la care cele douã echipe de proiect nu mai beneficiazã de majorarea salariilor conform prevederilor art. 34 din Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitarã a personalului plãtit din fonduri publice”, mai aratã raportul.

Din verificarea dispozitiilor ordonatorului principal de credite, prin care sunt nominalizate echipele de proiect sI a dispozitiilor lunare prin care se stabilesc numãrul de clase de majorare a salariilor membrilor echipelor de proiecte (date în baza referatului sI a pontajului întocmite de managerul de proiect) au fost constate urmãtoarele:
– în perioada derulãrii celor douã proiecte a fost respectat numãrul de membri în echipele de proiect, respective 8 persoane (…), persoane nominalizate sI în contractele de finantare a celor douã proiecte
– în  perioada aprilie 2016 – mai 2017, s-au acordat salarii majorate cu un numãr mai mare de clase de salarizare decât cel prevãzut în normele legale, la un numãr de 9 persoane, în anul 2016 si 10 persoane, în anul 2017, pentru participarea la realizarea proiectului “Reabilitare sI modernizare strãzi în orasul Petrila”, proiect din cadrul subprogramului “regenerarea urbanã a municipiilor sI oraselor”. Proiectul mentionat a fost finantat din bugetul de stat prin MDRAP, si nu din fonduri comunitare nerambursabile postaderare. Astfel, cheltuielile cu salariile, sI contributiile sociale aferente acestora, sus mentionate reprezintã cheltuieli nelegale

Potrivit Curtii de Conturi, “rezultã cã în cei doi ani, entitatea a efectuat plãti nelegale estimate în sumã de 191.848 lei”. Administratia localã de la Petrila are termen pânã în luna iunie sã recupereze sumele plãtite ilegal angajatilor.
Monika BACIU

3 thoughts on “Au încasat ilegal aproape 200.000 de lei / Nouã angajati ai Primãriei Petrila sunt buni de platã

 • 14 ianuarie 2018 at 23:59
  Permalink

  Oare pe lista se regaseste si madam Lang????? Daca da nu este corect pentru ca dansa chiar a lucrat foarte mult la proiectul…… casei sale super luxoase din zona C a orasului adica din Taia.Ce o sa faca acum ? O sa-si scoata incalzirea din pardoseala si o sa o vanda.O sa-si vanda marmura si gresia. Ce tie si cu Curtea asta de Conturi,nu au pic de suflet!

  Reply
 • 15 ianuarie 2018 at 04:07
  Permalink

  E ,au suflet,au luat si ele un credit de la stat cu dobada subventionata mai bine decat sa stea sub birou, oricum nu incape
  E prea mic biroul si prea mare stiloul

  Reply
 • 15 ianuarie 2018 at 19:25
  Permalink

  Care credit ,care subventie ,care birou ,care stilou ?/Al unui bou( de primar), care nu stie saracul ca este facut pe la spate de madam L….Aici ar trebui sa intervina ANi care sa verifice cum poti dintr-un salar de functionar de primarie si de instalator ,sa-ti faci o casa de miliarde grele.Cine poate oase roade (la vedere) iar pe ascuns numai muschi file.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *