Initiatorul acestei actiuni, profesorul universitar Doru Buzducea, presedintele Colegiului National al Asistentilor Sociali din România, urmãreste sã recâstige demnitatea profesiei de asistent social. Campania nu se rezumã doar la atât si atrage atentia si asupra nevoii de asistenti sociali în Romania. Evenimentul are loc la mijlocul lunii viitoare.
”Capitala” Vãii Jiului n-a fost aleasã întâmplãtor de initiatorul campaniei. Regiunea monoindustrialã a judetului Hunedoara are mare nevoie de asistentã socialã. ”Un eveniment emotionant pregãtim la Hunedoara, la Teatrul Vechi din Petrosani. Doamna Felicia Andrioni, presedinta acetor tinuturi fermecãtoare a mobilizat o întreagã armatã judeteanã: asistenti sociali, oficiali, jurnalisti, universitari, societatea civilã, artisti, fotografi, iar surprizele continuã. Un eveniment pregãtit cu suflet si cu multã pasiune si devotament fatã de profesia de asistent social. Prin campania ce o desfãsurãm la ora actualã, prin Colegiul National al Asistentilor Sociali din România, dorim sã redãm demnitatea asistentului social iar asistentei sociale gloria si splendorile pe care le meritã aceastã nobilã profesie. Sã crestem prestigiul statutului nostru profesional, sã aducem în atentia autoritãtilor centrale valoarea profesiei si sã conectãm emotional comunitãtile locale la nevoile comunitãtii noastre”, explicã Doru Buzducea – Presedintele Colegiului National al Asistentilor Sociali din România (CNASR), Decan al Facultãtii de Sociologie si Asistentã Socialã, Universitatea din Bucuresti si promotor al Campaniei „România se ridicã în picioare pentru asistenta socialã”! De altfel, Petrosaniul a mai organizat actiuni dedicate acestui domeniu important. În anul 2016, asistentii sociali, dar si organizatiile care sunt specializate în acest domeniu au dezbãtut problema socialã la o actiune organizatã de Colegiul National al Asistentilor Sociali din România. Actiunea s-a derulat sub egida ”Directii strategice în domeniul asistentei sociale contemporane si proiecte inovative comunitare”.
Doru Buzducea – Presedintele Colegiului National al Asistentilor Sociali din România (CNASR), Decan al Facultãtii de Sociologie si Asistentã Socialã, Universitatea din Bucuresti si promotor al Campaniei „România se ridicã în picioare pentru asistenta socialã” explicã ce se urmãreste prin actiunea derulatã în judetul Hunedoara.
”Multumesc pentru oportunitatea de a transmite prietenilor hunedoreni câteva gânduri despre campania noastrã care pe data de 15 februarie poposeste si la Petrosani. O asemenea campanie de promovare si valorizare a profesiei de asistent social era asteptatã si doritã de cãtre comunitatea asistentilor sociali din tarã, dar si de cãtre societatea civilã, de cãtre oficialitãti si jurnalisti, datã fiind atentia de care ne bucurãm si entuziasmul de care avem parte peste tot pe unde trecem în acest periplu national. Ne dorim o reînviere a spiritului de breaslã în rândul comunitãtii noastre profesionale, ne dorim sã redãm demnitatea asistentului social iar asistentei sociale gloria si splendorile de care se bucurã aceastã nobilã profesie. La evenimentele noastre, la care participã toti prietenii si sustinãtorii profesiei de asistent social, aducem în discutie, pe lângã momentele de celebrare a profesiei si dificultãtile pe care le întâmpinã colegii mei asistenti sociali si chiar limitele actualului sistem national de asistentã socialã ce nu mai corespunde realitãtilor sociale, asa cum este al acum si cum a fost proiectat imediat dupã ’90. Tocmai de aceea, prezentarea colegului meu Cristian Rosu, vicepresedintele CNASR, poartã denumirea de versiunea 2.0 a viitorului sistem national de asistentã socialã, adicã acel sistem de asistentã socialã dorit de cãtre profesionisti si adaptat nevoilor comunitãtilor locale. Ne dorim ca astfel respectul fatã de statutul nostru profesional sã creascã, iar asistentul social sã detinã un rol central în viitorul sistem national de asistentã socialã”.
Urmeazã Tara Hategului si Hunedoara
”Mã bucur mult cã ajungem în Tinutul Hunedoarei, tinutul ce adãposteste douã capitale antice, în strãvechea vatrã europeanã unde întâlnim cetãti si castele medievale, biserici de piatrã, fosile de dinozauri si câte si mai câte. O zonã etnograficã fermecãtoare si cu greutate: Tara Zarandului – Tinutul Pãdurenilor – Tara Hategului. Un judet bine strãjuit de lanturi muntoase, situat la granita Ardealului cu Banat si Oltenia.
Ca sã vã dezvãluim si un secret, ne-am gândit ca urmãtorul eveniment de la dumneavoastrã din judet sã-l organizãm la Castelul Corvinilor, asistenta socialã si asistentii sociali meritã astfel de sclipiri profesionale întrucât sunt profesionistii care poartã în structura fiintei lor durerile si suferintele poporului român”, mai explicã initiatorul campaniei.
Profesorul universitar Doru Buzducea – promotor al Campaniei „România se ridicã în picioare pentru asistenta socialã” va ajunge în toate capitalele judetene sau cele mai importante orase din tarã ca Alba Iulia, Cluj, Mures, Baia Mare, Bistrita Nãsãud, Brãila, Slatina, Cãlãrasi, Brasov, Iasi si tot asa ”pânã ce întreaga hartã a tãrii va fi cuprinsã de entuziasmul si spiritul asistentilor sociali. Pânã ce Visul nostru comun se va realiza, acela ca asistenta socialã sã fie promovatã si valorizatã la nivel national”. 
Maximilian Gânju