Salvamontistii din judetul Hunedoara avertizeazã turistii asupra riscului ridicat de avalansã din partea centralã înaltã a Masivului Parâng, pericolul fiind prezent si în Masivul Vâlcan, unde zãpada de pe cornise o poate lua la vale.
„Riscul de avalansã este de gradul 3-4 în zona de creastã din partea centralã a Masivului Parâng, la  altitudini mai mari de 1.800 de metri, dar si pe vãile adânci, unde pericolul este mare. Sunt cornise foarte groase, stratul de zãpadã este compact, s-a mai tasat, dar vântul a bãtut foarte tare. Din acest motiv s-au format  plãci de vânt si existã riscul ca acestea sã plece la vale”, a declarat seful Salvamont Petrosani, Remus Popescu.
Potrivit salvamontistilor, turistii care vin în statiunea Parâng nu trebuie sã plece pe trasee, mai ales cã în zonã se anuntã ceatã. Pericolul de avalansã este prezent si în Masivul Vâlcan, în zonele în care  s-au format cornise de zãpadã care  ar putea sã plece atunci când sunt  cãlcate de turistii lipsiti de experienta traseelor pe timp iarnã. „Zãpada este lipsitã de coeziune si se poate declansa oricând o avalansã pe aceste cornise”, a explicat seful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga. Din cauza vremii capricioase,  salvamontistii din Straja recomandã turistilor sã rãmânã în statiuni si sã întrebe la punctele Salvamont despre evolutia vremii în cazul în care doresc sã facã o drumetie în afara zonelor schiabile.