Revitalizarea CEH, la mâna Comisiei Europene

Dezvoltarea Complexului Energetic Hunedoara este la mâna Comisiei Europene. Programele de dezvoltare prevãd alocãri de fonduri bugetare, iar oficialii Ministerului Energiei spun cã acestea implicã o aprobare de la Bruxelles. CEH a transmis programul de dezvoltare la ministerul de resort, care încã analizeazã strategia.
“Ministerul Energiei a solicitat Societãtii Complexul Energetic Hunedoara SA elaborarea unui Program pe termen scurt, mediu si lung privind strategia de functionare a societãtii. Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA, dupã o analizã fundamentatã asupra activitãtii miniere si energetice desfãsurat e în cadrul societãtii a elaborat Strategia de functionare a societãtii care cuprinde Programul de Dezvoltare al Directiei Miniere si Programul de Dezvoltare al Directiei Energetice pentru perioada 2018-2024, respectiv 2018-2030. Strategia SCEH SA a fost înaintatã Ministerului Energiei în data de 20.11.2017”, aratã Ministerul Energiei.
Potrivit oficialilor ministerului, în programul de dezvoltare sunt cuprinse o serie de investitii pentru cele douã termocentrale.
“Aceste programe contin informatii cu privire la volumul investitiilor necesare pentru ambele tipuri de activitãti, inclusiv cele legate de conformarea la mediu pentru termocentralele Mintia si Paroseni. De asemenea, s-au stabilit directiile care trebuie urmate astfel încât sã se asigure functionarea în continuare, în conditii de sigurantã, a producerii în cadrul Complexului a energiei electrice si termice. Programul de dezvoltare al Directiei Miniere si Programul de dezvoltare al Directiei Energetice au fost avizate de Consiliul de Administratie al SCEH SA în sedinta din 16.11.017 si înaintatã spre aprobare Adunãrii Generale a Actionarilor SCEH”, mai aratã ministerul de resort.
Orice ban alocat Complexului Energetic Hunedoara este conditionat de aprobarea Comisiei Europene, astfel încât acesta sã nu fie considerat ajutor de stat.
“În prezent, Programele prezentate de SCEH SA sunt în proces de analizã, urmând ca, în cel mai scurt timp, Ministerul Energiei sã ia cea mai bunã decizie în ceea ce priveste implementarea acestora, în contextul asigurãrii sigurantei energetice nationale. Subliniem faptul cã România este membrã a Uniunii Europene, ceea ce atrage dupã sine respectarea legislatiei europene, iar faptul cã programele de dezvoltare prevãd alocarea de fonduri bugetare, implicã aprobarea Comisiei Europene”, mai noteazã oficialii de la minister.
Pentru societatea energeticã existã însã o problemã majorã. Nu detine resursele necesare pentru implementarea programelor. Astfel, mizeazã pe ajutorul statului român. Ajutor care nu a venit de-a lungul anilor.
Monika BACIU

5 thoughts on “Revitalizarea CEH, la mâna Comisiei Europene

 • 11 ianuarie 2018 at 19:34
  Permalink

  Bani de la stat pentru CEH pot veni numai sub forma unui ajutor de stat.
  Cine are minima curiozitate de a se documenta privind modalitatile si conditiile de acordare a ajutoarelor de stat realizeaza imediat si care sunt sansele ca CEH sa primeasca ajutor de stat.
  Totodata realizeaza si cat de documentat se vorbeste in spatiul public de catre unii oficiali si politicieni.
  Intrebarea este cati dintre cititori sunt documentati pe tema ajutoarelor de stat?
  Raspunsul este unu la cateva mii (foarte optimist). Concluzia este ca oficialii si politicienii pot spune ce vreau ei ca oricum nimeni (caci cei care stiu sunt atat de putini ca nu conteaza) nu isi da seama ca bat campii, iar cand vine scadenta oricum nu mai conteaza.
  In concluzie…visati linistiti in continuare la ajutoare de stat pentru CEH…da visati repede.

  Reply
 • 12 ianuarie 2018 at 08:47
  Permalink

  inputitii dracului iarasi europeniisunt de vina pentru distrugerea industriei extractive nu jegosii din casa poporului cand au votat pentru pensii si avantaje nu au avut nevoie de acceptul Bruxelles ului sunt niste teroristi veritabili ce o fi cu noi peste cativa ani dumnezeu stie

  Reply
 • 12 ianuarie 2018 at 09:33
  Permalink

  Se pregateste minutios iesirea Romaniei din UE.
  Romania va urma exact traseul Poloniei. Vedeti ce a spus Donald Tusk referitor la Polonia.
  Totul este planificat si este o chestiune de viitor apropiat.
  E usor de imaginat ce ne asteapata dupa iesirea din UE. Nu vor mai exista limite, nu vor mai exista oprelisti pentru penali.
  Ne vom intoarce direct in feudalism.

  Reply
 • 13 ianuarie 2018 at 19:52
  Permalink

  Mai asta ,,Adio UE”,iti platesc eu o vacanta intr-o tara nemembra a UE,Elvetia,daca ai auzit de ea!Ca sa vezi ce ,,feudalism” e acolo!

  Reply
  • 13 ianuarie 2018 at 23:47
   Permalink

   Mai asta, Fane, ce te face sa crezi ca Romania va ajunge ca Elvetia daca iese din UE? Daca crezi asta inseamna ca ori nu prea esti conectat la realitate ori esti „prea conectat”.
   Iesirea din Zona UE ne va duce direct spre rasarit. Iti place cum suna, nu?
   Nu ne spune si tu ca datorita UE suntem unde suntem, ca stim de catre cine si cu ce scop se vehiculeaza ideea asta. Si stim foarte exact si de ce si datorita cui suntem aici.
   Mai asta, Fane, sa stii ca eu am fost in Elvetia (e adevarat doar la Zürich si Berna) si in mai multe tari din spatiul Schengen, dar tu in Rusia ai fost?

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *