Proiectul prin care se va realiza o linie de transport în comun cu autobuze ecologice în toate orasele Vãii Jiului este la jumãtate de drum.  Valoarea estimatã ajunge la 20 de milioane de euro, dar banii pot veni de la Uniunea Europeanã, printr-un proiect ce va putea fi depus în aceastã primãvarã. Gheorghe Ile, primarul din Vulcan este cel ce va gestiona sistemul, pentru cã în acest oras va fi autobaza.
„Suntem cu 50% dintre obiective atinse. Urmeazã proiectarea, studiul de fezabilitate si prin luna aprilie, îl depunem pentru finantare”, a precizat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Proiectul denumit generic Green Line este în parteneriat si cu Consiliul Judetean Hunedoara si fiecare institutie va avea o parte a cofinantãrii.
La final, Valea Jiului va avea un transport ecologic, care va putea contrabalansa actuala firmã de transport cu maxi-taxi, ce detine monopolul pe transportul public.
„Valoarea este în douã segmente. Primul este pentru realizarea infrastructurii siconstructia halelor, statiilor de autobuz si a instalatiilor prin care se va comunica ora de sosire a acestor autobuze si a doua, este de cumpãrarea a autobuzelor în sine. Ajungem la 20 de milioane de euro în total”, a mai precizat Gheorghe Ile.
Proiectul va fi realizat cu fonduri pe axa 3 a Programului Operational Regional. În decembrie, Consiliul Local de la Vulcan a avizat proiectul ce vizeazã reteaua de transport ce va deservi toatã Valea Jiului cu autobuze ecologice.
În fapt, consilierii din acest oras au aprobat proiectul tehnic de executie a liniei ecologice în aceastã parte a Vãii Jiului.
Diana Mitrache