Pentru cã ne aflam în plin sezon de schi, administratorii pârtiilor de schii din statiunea montanã Straja le pregãtesc iubitorilor de iarnã o serie de competitii.
Startul va fi dat în 21 ianuarie când, la Straja, va avea loc Carnavalul Zãpezii, iar toti cei costumati vor avea reducere de 30% la transportul pe cablu. Apoi, în data de 27 ianuarie are loc Cupa Tabere Straja si Winter Tour 2018. Tot cei mici, dar nu numai, vor avea de lucru în Strajã, pentru cã între 5 si 10 februarie trebuie sã construiascã cei mai frumosi oameni de zãpadã. În acea perioadã are loc „Festivalul oamenilor de zãpadã”, una dintre cela mai amuzante si creative întreceri din statiunea de munte de aici, unde si mici si mari, turistii îsi arãta mãiestria, priceperea si îsi pun imaginatia la contributie, creând, din zãpada figurine de actualitate.În ultima zi se face jurizarea si premierea, iar în fiecare searã pe turisti îi asteaptã activitãti pe pârtie si fel de fel de concursuri. În data de 17 februarie va fi cupa dedicatã mascotei din Straja, Baloo. Ursul va fi sãrbãtorit cu acest prilej, pentru cã este ziua lui, iar copiii sunt invitati la o întrecere pe schiuri sau snowboard.
Între 2-4 martie este programatã o competitie adresatã exclusiv DJ-ilor, Sunete de munte. DJ de renume vor fi la platane si îi  vor încânta, ziua pe terasã, iar seara în club pe toti cei prezenti.
Întrecerile nu se opresc aici si în 3 martie are loc Cupa Comexim, una dintre cele mai apreciate întreceri din Straja, iar ultima competitie preconizatã în acest sezon de schi îi aduce la Strajã pe veteranii schiurilor la cupa dedicatã lor, întrecere ce va avea loc în weekend-ul 16 – 18 martie 2017.

Marius Mitrache