Schi în voie în statiunea Parâng

Statiunea Parâng este una din putinele zone în care încã se schiazã doar pe zãpadã naturalã.  Cum n-a mai nins încã de la finele anului trecut, în multe statiuni s-au pornit tunurile de zãpadã artificialã, sã nu se ajungã în situatia de a se declara sezonul de schi închis. Iubitorii sporturilor de iarnã spun cã existã o diferentã destul de mare între o pârtie cu zãpadã artificialã si una cu zãpadã naturalã, iar ultima este de preferat.
Parângul încã oferã pârtii bune doar cu zãpadã naturalã si chiar dacã pe alocuri mai sunt mici portiuni de gheatã, schiorii experimentati spun cã se ”alunecã” nesperat de bine. Poate din acest motiv în weekend sunt asteptati în statiunea de deasupra Petrosaniului pânã la 1000 de turisti. ”Dacã în alte zone e noroi si mocirlã pe pârtii, noi avem noroc de zãpadã naturalã. Se schiazã încã bine în Parâng, telescaunul functioneazã, noi suntem la posturi, turistii sunt bineveniti”, a declarat Remus Popescu, seful Serviciului Salvamont Petrosani-Parâng.
Si unii cabanieri din statiune vor sã-i atragã pe turisti pe domeniul schiabil al Petrosaniului si si-au fãcut oferte de preturi pentru toate buzunarele.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *