Atentat la siguranta minerilor

Stâlpii hidraulici furnizati de Gamiatricos s-au descompus la testele efectuate. Produse necorespunzãtoare tehnic si calitativ au fost livrate Complexului Energetic Hunedoara de firma Gamiatricos. Produsele pot pune în pericol securitatea si siguranta lucrãtorilor din subteran. O decizie a Tribunalului Hunedoara scoate la ivealã neconformitãti extrem de grave.
Stâlpii s-au descompus
Un proces care a avut ca obiect “litigiu privind achizitiile publice” de la Complexul Energetic Hunedoara scoate la luminã calitatea materialelor cu care se lucreazã în subteran. Produse extrem de slabe calitativ care odatã introduse în subteran pot duce la provocarea unor accidente cu efecte deosebit de grave sunt livrate Complexului Energetic Hunedoara.
“S-a retinut cã Gamiatricos a livrat ulterior stâlpi hidraulici cãtre pârâta Complexul Energetic Hunedoara, respectiv o transã de 80 stâlpi, care, conform receptiei efectuate la sediul achizitorului, nu au corespuns din punct de vedere tehnic cu oferta initialã, fiind refuzatã receptionarea acestor stâlpi. La testele efectuate asupra unui stâlp hidraulic, acesta s-a descompus, situatie în care livrarea nu putea fi acceptatã nici din punct de vedere tehnic si nici calitativ”, aratã motivarea Tribunalului Hunedoara.
În joc intrã si reprezentantii Gerom International. Acestia reclamau anul trecut cã cei de la Gamiatricos i-au contactat în vederea producerii unor stâlpi hidraulici.
“Ulterior, Gamiatricos a contactat Gerom International  pentru productia acestor stâlpi hidraulici, societate  cu care a ajuns la o întelegere, fapt care este în contradictie din nou cu oferta  depusã la  licitatia în cauzã”, mai aratã documentele instantei.
Instanta mai retine si faptul cã societatea “nu are posibilitatea roluirii tevii care intrã în  componenta stâlpilor hidraulici si cã teava achizitionatã este honuitã si nu roluitã, operatie ce nu asigurã duritatea necesarã, asa cum este mentionat în caietul de sarcini, întrucât furnizorul acestuia, România  Hidro Service SRL poate furniza doar teavã honuitã”.
Tribunalul Hunedoara a dispus anularea contractului dintre CEH si Gamiatricos Com SRL, însã contractul merge mai departe. Instanta de la Tribunalul Hunedoara a retinut cã desi Gamiatricos a fost desemnatã câstigãtoare a licitatiei, nu a respectat propunerea tehnicã ce a stat la baza ofertei depusesi în baza cãreia i-a fost atribuit contractul AFP 7533/ 06.07.2017 nu a corespuns din punct de vedere tehnic cu stâlpii pe care aceastã societate intentiona sã îi livreze cãtre Complexul Energetic Hunedoara si nici cu stâlpii livrati, duce la analiza cã aceastã societate nu a intentionat sã respecte propunerea tehnicã ce a stat la baza licitatiei pentru stâlpii hidraulici.
Peste 2,2 milioane de lei este valoarea contractului încheiat în luna iulie a anului trecut.
“Societatea CEH SA a organizat pentru achizitia de stâlpi hidraulici individuali cu circuit deschis echipati cu ventil procedurã de licitatie deschisã (online, prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice), cu termen limitã de depunere a ofertelor în SEAP data de 06.06.2017, ora 16:00. Cantitãtile solicitate prin caietul de sarcini: 470 buc. stâlpi hidraulici individuali 2500 si 690 buc. stâlpi hidraulici individuali 3150. La procedurã a depus ofertã (prin SEAP) o singurã societate comercialã, respectiv SC Gamiatricos COM SRL. În urma desfãsurãrii procedurii, s-a încheiat contractul nr. APF 7533/06.07.2017 în valoare de 2.294.710 lei fãrã TVA. Durata contractului este pânã la data de 25.01.2018”, aratã Ministerul Energiei.
Achizitia stâlpilor se realizeazã pe bazã de comenzi, iar societatea care a câstigat licitatia are obligatia sã îi livreze în termen de 30 de zile.
“Conform celor prevãzute în documentatia de atribuire si în contractul sectorial de produse încheiat, contractul se deruleazã pe bazã de comenzi emise de sucursala beneficiarã (EM Livezeni) si onorate în conditiile si pe durata prezentului contract, în limita cantitãtilor prevãzute, termenul de livrare fiind de maxim 30 de zile de la data emiterii comenzii de cãtre contractant”, mai aratã ministerul.
Gamiatricos s-a aflat în centrul unor scandaluri. Aceasta a fost acuzatã cã participã la licitatii, iar mai apoi cautã sã achizitioneze stâlpii de la alti furnizori. Tot Gamiatricos este firma care a livrat stâlpii pentru mâna Livezeni, acestia fiind refuzati din cauzã cã nu existau documente de provenientã.
Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Atentat la siguranta minerilor

 • 10 ianuarie 2018 la 22:20
  Permalink

  Oricum nu conteaza nimic. Menejerii politici nu pot fi atinsi de nimic. Sunt mai presus de orice.
  Sau doar asa cred ei !?

 • 11 ianuarie 2018 la 08:45
  Permalink

  redeschide-ti FSH-ul sa se fabrice stalpi de calitate superioara ca sa devina rentabila huila de valea jiului

 • 11 ianuarie 2018 la 16:20
  Permalink

  ma prostalau mai esti ma, tu asta cu nickul minerii jaii vinului, ma boule , ma timpitule, intelege odata ca mineritul e condamnat sa se inchida si cu asta basta- adio investitii ! te-ai lins pe botik din pricina lor… poate doar de-o scoti pe doamna-ta la produs si ea arata bine, s-ar putea sa primesti TU ceva investitii de la ea, cind ti-o veni ea acasa, dimineata, cu portofelul plin…

Comentariile sunt închise.