Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petrosani începe anul cu o nouã premierã. Sâmbatã, 13 ianuarie 2018, de la ora 18. 00 se pune în scenã spectacolul „Presul” de Ion Bãiesu. Spectacolul se joacã cu casa închisã.
Piesã umoristicã este despre noi si problemele noastre cotidiene, despre traiul în comun la bloc si relatiile dintre vecini.  Toatã  actiunea se deruleazã în jurul unui pres aflat la intrarea unui apartament.
Regia este semnatã de Radu Botar iar scenografia de Dan Felecan. Din distributie fac parte: Mihai Sima, Oana Liciu-Gogu, Nicolae Vicol, Alexandru Cazan, Adelin Ilie, Corina Visinescu, Mihai Alexandru, Izabela Badovics, Daniel Cergã, Oana Crisan, Sergiu Fîrte si Gheorghe Stoica.
Iatã mai jos un sinopsis al piesei scris de regizorul Radu Botar: „Domnul Bãiesu afirma la nasterea  textului „Presul” cã:
„Am scris aceastã piesã pentru a-i face pe oameni sã râdã”. Scopul nostru a fost sã îndrãznim sã râdem iar, împreunã, cu bucuria redescoperirii poftei si pasiunii de a juca si a ne juca de-a viata simplã, banalã uneori, pigmentatã cu „drame” existentiale care în realitate nu valoreazã mai mult decât cântecul unui cocos matinal sau lãtratul unui câine când vede o pisicã. Spectacolul este o oglindã a vietii noastre la comun – de atunci si de acum; nimic nou – cu toate tarele si cutumele care încã ne definesc, din pãcate, dovedind cã, de fapt, în profunzime, omul nu se schimbã niciodatã… Râsul e sãnãtos, vindecã, ne redã optimismul. Chiar si atunci când râdem de noi. Este un spectacol despre noi. Simplu, curat, cinstit. Cu sufletele deschise ale unor actori frumosi si dãruiti. Bucurati-vã!… Nu-i greu.” – Radu Botar.

Cei care nu au reusit sã obtinã un bilet la premierã sunt asteptati sâmbãtã, 20 Ianuarie, de la ora 18.00, la o nouã reprezentatie. Pe cei mici îi asteptãm duminicã, 14 Ianuarie, la spectacolul „Punguta cu doi bani”.