Locuitorii din Vulcan plãtesc cel mai mult pentru gunoiul pe care îl fac. Primarul Gheorghe Ile spune cã de vinã sunt tot ei, cã nu înteleg sã colecteze selectiv si pentru cã la Vulcan este si singura stasie de sortare a deseurilor.
Pretul, însã, îi plaseazã pe primul loc în topul oraselor din Valea Jiului. Si asta, în conditiile în care tot societatea din Vulcan se ocupã si de gunoiul din Lupeni si de cel de la Aninoasa. „Singura taxã care a fost modificatã este cea de gunoi. Aici a crescut cu 2 lei si este de 10 lei pentru fiecare persoanã si pot spune cã, din acesti bani, pe care oamenii îi plãtesc la gunoi, nu intrã nici 5 bani în primãria din Vulcan. Toti banii se deconteazã pe lucrãrile de colectare, pe trierea lor, pe transportul si depunerea deseurilor la Bârcea. Toate se fac din suma de bani acumulatã din taxa pe gunoi”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Mai mult, primarul a subliniat, însã, cã o parte din cheltuieli se duce la statia de triere a deseurilor. „Numai noi avem statie de triere si cantitatea de gunoi este foarte mare si, în cazul în care cetãtenii nu înteleg sã o reducã, vor creste preturile la gunoi în continuare ”, a mai spus primarul din Vulcan.
Niciun oras al Vãii Jiului nu colecteazã selectiv gunoiul si asta în ciuda campaniilor care s-au tot desfãsurat la noi. Asta face ca pretul sã fie mare si toate administratiile Vãii Jiului au majorat cu câte un leu, pânã la doi lei pe lunã pretul pentru colectarea deseurilor.
Diana Mitrache